Montage_infrarood_cabine

Montage_infrarood_cabine
Montage instructies infrarood cabineDe montage van de infrarood cabine moet gedaan worden door tenminste 2 volwassenen. Leest u
eerst de instructies zeer goed door, zodat het in elkaar zetten soepel verloopt. Als u problemen of
vragen heeft tijdens de montage, neem dan gerust contact met ons op.

 

1. Locatie van de infrarood cabine
Wanneer u een locatie in gedachte hebt voor uw sauna, houdt dan de volgende dingen in gedachte:
• De stroomkabel van de sauna moet gemakkelijk toegankelijk zijn.
• De locatie moet droog en waterpas zijn.

 

2. Het plaatsen van de bodem
Plaats de bodem op de vloer. Zorg ervoor dat de houten latjes voor bevestiging van de bank aan de achterzijde zitten en de bodem op zijn poten staat.

 

3. Het bevestigen van de achterkant aan de bodem
Bevestig de achterkant aan de bodem, zodat de achterkant op één lijn ligt met de bodem. De kabel dient los te hangen aan de binnenzijde zijwand, deze wordt dadelijk aan de bankstraler bevestigd. Onthoud dat de achterkant niet genoeg steun heeft zolang de zijkanten nog niet staan!

 

4. Het bevestigen van de zijkanten
Bevestig de zijkanten (links en rechts) aan de bodem en de achterkant. De voorgemonteerde gidsen op deze wanden horen bij de bank en dienen aan de kant van de achterwand te zitten. Verbindt de klemmen van beide platen en zet ze vast. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en er geen kieren ontstaan! Zonodig moet u de panelen opnieuw los en vastmaken.

 

5. Het installeren van het bankverwarmer onderdeel
Glijdt het bankverwarmer onderdeel, zodat deze even hoog zit als de verticale gidsen op elke zijde.
• Let u op dat u geen krassen maakt op de zijkanten als u dit onderdeel op zijn plek zet.
• Koppel de stekker uit de achterwand aan de stekker van het bankpaneel. 
 

6. Het installeren van de bank
Installeer de bank door het over de horizontale balken op de zijkanten te glijden. Zorg ervoor dat er nergens krassen op komen. Duw de bank helemaal door tot het de achterkant aanraakt en veilig op zijn plek zit. Zorg er ook voor dat de positie van de bank zo zit, dat de effen en afgewerkte kant boven zit. De rugleuning kan nu boven de bank worden vast geschroefd.
 

 7. Het vastmaken van de voorkant
Plaats de voorkant op het gereserveerde gedeelte. Zorg ervoor dat de zijwanden goed aan het voorpaneel worden geklikt en maak de sloten dicht.
 

 8. Het plaatsen van het plafond
Plaats het plafond op de vastgemaakte zijden.
• Het plafond moet zo gepositioneert worden dat de elektronica van de sauna aan de bovenkant aan de linkervoorzijde zit, recht boven de CD-speler.|
• Aan de voor- en achterzijde zitten in totaal 4 zwarte kabels (aantal kan per model verschillen), deze dienen door het dak gehaald te worden. Dit gaat het gemakkelijkst als één persoon in de sauna gaat staan en de kabels omhoog door het dak steekt wanneer de ander het dak erop legt.
• Plaats het plafond rustig op de zijden. Wanneer alle vier de hoeken op hun plaats zitten, duw dan het plafond rustig naar beneden zodat het past over de zijden.
• De zwarte kabels dienen aan de kabels uit de zijpanelen in het plafond te worden bevestigd.

 9. Het vastmaken van de kabels
Nadat het plafond is geplaatst ziet u bij het gat van de radio een drietal stekkers die uit het voorpaneel steken.
• een kleine zwarte stekker: deze dient voor de thermometer in de sauna.
• een platte witte stekker: Deze dient voor het bedieningspaneel. LET OP! Indien deze stekker niet voldoende in elkaar wordt gestoken werkt de sauna niet!
• Een grote witte stekker voor de radio.

 10. Het installeren van de stereo
Druk de radio door het daarvoor bestemde gat in het voorpaneel. Plaats het frontje op de Radio/CDspeler aan de voorzijde. Duw eerst het linkergedeelte erin waarna u gemakkelijk de rechterzijde er ook in kunt klikken. Het kan gemakkelijk losgekoppeld worden door op de ‘Release’-knop te drukken.
• De zwarte kabel van bijgevoegde antenne steekt u van boven door het dak de sauna in. Plug
de kabel in de radio. Op het dak kunt u de antenne op een willekeurige plaats vastschroeven.
• Plug de witte stekker tevens in de stekker die aan de radio is verbonden.
Indien de radio wat los zit kunt u dit verhelpen door bijvoorbeeld een bierviltje tussen sauna en radio te steken.

 11. Testen van de infrarood cabine
Voordat u de afdekplaat op het dak plaats kunt u eerst testen of u alles goed heeft aangesloten. Plug de stroomkabel in de muuruitgang en voedt uw sauna met elektriciteit. Druk op de bedieningsplaat On/Of om de infrarood cabine  te activeren. Klik ook op de powerknop van de radio als test. Wacht tien minuten en voel aan elke ir-straler of deze warm wordt.

 Veel plezier met het gebruik van uw infrarood cabine van SuperSauna.

VIDEO VAN MONTAGE / INSTALLATIE INFRAROOD SAUNA VAN SUPERSAUNALees meer artikelen over infrarood cabines...  door: Peter Bouwmans