INFRAROOD SAUNA KOPEN, DIT ZIJN ENKELE ZAKEN WAAR MEN OP MOET LETTEN!

Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten bij de aanschaf? De infraroodstralers zijn de motor van de cabine en dus een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is de keuze van het houtsoort en model een belangrijke factor bij de aanschaf van een infrarood sauna. Een andere belangrijke vraag is: Bij welke leverancier koop ik de infrarood sauna?

INFORMATIE OVER HET KOPEN EN PRIJZEN VAN EEN INFRAROODCABINE / INFRAROOD SAUNA

en infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten bij de aanschaf? De infraroodstralers zijn de motor van de cabine en dus een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is de keuze van het houtsoort en model een belangrijke factor bij de aanschaf van een infrarood sauna. Een andere belangrijke vraag is: Bij welke leverancier koop ik de infrarood sauna?

INFRAROOD STRALERS ZIJN DE MOTOR VAN DE INFRAROOD SAUNA

Bij de aankoop van een infrarood sauna vind ik zelf de infraroodstralers het belangrijkste om rekening mee te houden en dus ook goed om u goed te laten informeren naar de voor- en nadelen van de verschillende stralers. Er zijn verschillende soorten stralers op de markt en het is niet duidelijk te zeggen dat een bepaald type infraroodstraler de beste is. Het is voornamelijk afhankelijk van het doel waarvoor u de cabine aanschaft. Tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om verschillende soorten infraroodstralers te combineren in één cabine.RED CEDAR HOUT EEN ZEER GESCHIKTE HOUTSOORT VOOR DE INFRAROOD SAUNA

Er zijn verschillende houtsoorten waar een infrarood sauna van gemaakt kan worden. Het Canadees Red Cedar hout heeft absoluut de beste kwaliteit. Deze houtsoort heeft een aantal voordelen, de belangrijkste is dat deze houtsoort van nature schimmel- en bacteriedodend is. Hierdoor kunnen zich geen bacteriën in de infrarood sauna nestelen. Ook heeft het Canadees Red Cedar hout een heerlijke aromatische geur en is deze houtsoort geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer, kelder of tuinhuis. Helaas is deze houtsoort wel duurder dan de meeste andere houtsoorten zoals Hemlock, White Ceder of Vuren hout.

EEN ALTERNATIEF VOOR RED CEDAR HOUT

Een goed alternatief voor het Canadees Red Cedar hout is het White Cedar, ook wel Hemlock hout genoemd. Deze houtsoort heeft niet de schimmel- en bacteriedodende werking maar is verder een prima houtsoort voor infrarood sauna’s en daarnaast ook een stuk goedkoper. Eventueel kunt u bij deze houtsoort een extra saunakussen aanschaffen zodat er nooit transpiratie in de zitbank van de sauna kan trekken. Klik hier voor meer info over het onderhoud van de infrarood sauna…


GROTE PRIJS VERSCHILLENDE TUSSEN DE VERSCHILLENDE CABINES

Er zijn enorme prijsverschillen tussen de verschillende infrarood sauna’s. Bij de bouwmarkt en internet winkels zijn ze vaak al te vinden tussen de 600 en 1000 euro. Daarnaast zijn er ook merken zoals Armstark, Sunlighten en Health Mate welke pas beginnen bij 3000 euro en hoger. Wat belangrijk is om rekening mee te houden bij de aanschaf, is dat een infrarood sauna altijd een product is wat hopelijk een lange tijd gebruikt gaat worden. Hierdoor is niet alleen de aanschaf prijs belangrijk maar ook de kosten van eventuele infraroodstralers die vervangen dienen te worden. Wat is de levenduur van de stralers? Bij SuperSauna maken we gebruik van Infraheat stralers met meer dan 20.000 branduren en 10 jaar garantie. Een goedkope cabine kan dus uiteindelijk toch een dure cabine worden als de stralers het na een paar jaar begeven en er nieuwe gekocht moeten worden omdat dit niet meer onder de garantie valt. Elk bedrijf heeft goede garantie en service voorwaarden (zeggen ze), tot u er echt een beroep op moet doen.SERVICE EN GARANTIE IS IETS WAAR MEN NU AL REKENING MEE MOET HOUDEN

Een cabine is een investering in uw gezondheid en bedoelt om jaren plezier van te hebben. Mocht de infrarood sauna om wat voor reden dan ook kapot gaan, dan is het zeer belangrijk dat het bedrijf waar u de cabine gekocht heeft hem ook kan repareren en dat u de juiste service ontvangt zoals u verwacht. U kunt de infrarood cabine niet zo maar terug nemen naar de winkel of website waar u de sauna heeft gekocht, het is dus van belang dat het bedrijf een eigen servicedienst heeft welke bij u thuis kan komen helpen bij een eventuele storing.

SERVICEDIENST AAN HUIS IS ZEER BELANGRIJK

Wie gaat anders de reparatie uitvoeren? Dit is het probleem van de meeste internet winkels, deze versturen het product met pakketbedrijven zoals Post.nl, DHL of UPS. Prima als u een Samsung telefoon koopt, want als deze kapot gaat stuurt u de GSM gewoon direct terug naar Samsung (waarna u meestal ook lang moet wachten). Voor een infrarood sauna is dat natuurlijk totaaal anders, iemand moet bij u thuis komen om de reparatie uit te voeren. En wat gaat men daar dan voor vragen? Internet maakt alles transparant, Google eens voordat u een aankoop doet op de naam van het bedrijf om meer over dat bedrijf te weten te komen. Dit is een grote uitkomst door het Internet, om veel achtergrond informatie van het bedrijf te krijgen voordat u overgaat tot aankoop.

PRAKTISCHE INFORMATIE BIJ DE AANSCHAF INFRAROOD SAUNA

Bedenk voor de aanschaf eerst goed na waar u de infrarood sauna wilt plaatsen, dicht bij de badkamer is ideaal. Mocht het zo zijn dat de infrarood sauna op de eerste verdieping moet komen staan dan zal cabine meestal via de trap moeten worden vervoerd. Hierbij is het belangrijk om eerst op te meten of de verschillenden panelen daadwerkelijk de trap op passen. Met name bij de grote infrarood sauna is dit soms bij een draai trap niet mogelijk. Ook heeft u een geaard stopcontact nodig. Speciale verluchting of ventilatie is niet vereist. Ook mag u de infrarood sauna strak tegen de muur plaatsen.
Enkele andere interessante artikelen over infrarood sauna’s:
Artikel over gebruik infrarood sauna…
Artikel over voordelen infrarood sauna…
Artikelen over onderhoud infrarood sauna…
Youtube video’s over infrarood sauna…
Prijzen en kopen infrarood sauna…