Doorzoek site

Uw winkelwagen is leeg.

 



PRIMO GRILL GEBRUIK EN ONDERHOUD

Niet te evenaren kookvariaties. Onze ceramische grills kunnen gebruikt worden als grill, oven, BBQ en rooktoestel. Het uniek ovalen design zorgt voor een superieure convectie en resulteert in opmerkelijk precieze en efficiënte bakprestaties. Vergeten we daarenboven de makkelijke bereikbaarheid van het gegaarde voedsel niet. Grill steaks waarbij het water je in de mond komt, bak houtgestookte pizza, rooster een hele kalkoen of rook een braadstuk mals en sappig tot in de perfectie. Met Primo zijn er oneindig veel mogelijkheden. Er zijn meer dan 69 verschillende manieren om van uw Primo te te genieten gebruikmakend van de verschillende accessoires: bakroosters keerplaten, rekken om het bakoppervlak te vergroten en nog andere interessante toebehoren.


Koude lucht wordt in het toestel gezogen door de luchtopening onder het rooster. Deze wordt opgewarmd door de houtskool en circuleert rond het eten alvorens langs de rookuitlaat bovenaan te ontsnappen. De ceramische schalen helpen om het vlees en de groenten sappig en mals te houden.


PRIMO GRILL GEBRUIK


Klik hier voor online video cursus over het gebruik van de primo grill...

Primo biedt u een meervoudige keuze aan bakmethodes Grill steaks waarvan het water u in de mond komt, bak echte hout gestookte pizza’s, rooster een kalkoen, of rook een mals gebraad tot in de perfectie. Praktisch alles en volgens ieder recept kan gebakken worden op een Primo: een oneindig aantal mogelijkheden. Met een Primo Grill kunt u bakken, grillen, roken, schroeien, smoren, sauteren, bbq-en, karamelliseren, flamberen, stoven, fricasseren, frituren, bevochtigen, blancheren, koken, pocheren, in de schelp bakken, sudderen, garen, roerbakken en zoveel meer.



PRIMO GRILL AANMAKEN

- Gebruik enkel houtskool van zéér goede kwaliteit of kokosbriketten (of gemengd).
- Gebruik aanmaakhout “Swiss?ame”: gemaakt van ecologisch hout, natuurlijk boomwas en harsen; of aanmaakblokjes die gemaakt zijn van geperst naaldhout en hoogwaardige paraf?ne.
- Gebruik NOOIT aanmaakblokjes op basis van stookolie: de wansmakelijke geur zal urenlang blijven hangen in de roosterkamer van de Primo Grill.
- Gebruik NOOIT vloeibare aanmaakmiddelen: wegens de felle ontvlambaarheid en de slechte walmen die blijven nahangen.
- Gebruik NOOIT krantenpapier als aanmaakmiddel: de verbrande papierrestjes dwarrelen rond in de roosterkamer en blijven ongenadig kleven op de roosters en de binnenwand van de Primo Grill.


Tips: Één of twee aanmaakblokjes volstaan om de houtskool aan te maken. Strooi wat houtskool op het rooster van de vuurhaard en steek het aanmaakhout aan dat tussen de houtskool ligt. Doe het deksel dicht ,en zet de rookuitlaatklep bovenaan volledig open. Zet ook de luchttoevoerklep, onder aan het toestel, volledig open. Op die manier krijg je een “schouweffect” wat een maximum luchtcirculatie garandeert. Van zodra de eerste houtskooltjes gaan gloeien kunt u wat houtskool bij vullen.

LET OP: De Primo Grill is zéér zuinig in het verbruik van houtskool. Een beetje experimenteren leert u vlug om met weinig brandstof toch voldoende warmte in het toestel te krijgen. Laat de Primo Grill eerst 15 minuten goed opwarmen, zodat de keramische cocon voldoende warmte kan accumuleren. De Primo Grill verdraagt een hitte tot ruim 350°C.

Einde van een grill partij: Na iedere grill partij sluit u de luchttoevoerschuif (onderaan) en de rookuitlaatklep (bovenaan) volledig af. Ook het deksel blijft uiteraard gesloten. Op deze manier zullen de resterende kooltjes stilaan doven. Een deel van de gedoofde kooltjes blijft zelfs herbruikbaar.

PRIMO GRILL ONDERHOUD

Na elk gebruik van de Primo Grill is het noodzakelijk om de roosters te reinigen. Het volstaat de roosters in een gewoon afwassopje af te schrobben met een afwassponsje. Gebruik NOOIT stalen borstels of metalen afwassponsjes, want de roosters zijn behandeld met keramisch materiaal en verdragen geen krassen! Verder neemt u best alle asresten van de vorige grill partij weg.

PRIMO GRILL INTRODUCTIE GEBRUIK EN ONDERHOUD



INTERESSANTE PRIMO GRILL ARTIKELEN

Primo Grill video cursus.
Klik hier voor meer recepten van de primo grill...
Interessant artikel over de voordelen van de Primo Grill...
Primo Grill informatie over prijs en het kopen van een Primo Grill.