Sauna infrarood, alles wat u moet wetenSauna infrarood wint de laatste tijd flink aan populariteit, prijzen al vanaf € 895.-.

De sauna infrarood is de laatste jaren flink in opkomst en overstijgt zelfs de verkoop van de normale traditionele sauna. Volgens SuperSauna is de oorzaak dat een sauna infrarood zeer verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen zoals bij reuma, artrose en fibromyalgie. Dit komt omdat de sauna infrarood werkt met directe infrarood warmte. Hierbij kan het gaan om infrarood lange golf (IR-C), infrarood midden golf (IR-B) of infrarood korte golf (IR-A).

De verschillende infrarood golflengtes moeten ook op een andere manier gebruikt worden.  Zo is de korte golf fijn om voor een korte termijn (ongeveer 10 – 15 minuten) intense te gebruiken en bijvoorbeeld de gedeeltes van het lichaam te behandelen waar men meer last van heeft.

De lange en midden golven geven ook een goede therapeutisch verlichtende werking en men kan er tot ongeveer 30 – 40 voor plaats nemen. Wetenschappelijk onderzoek door Saxion University of Applied Sciences heeft aangetoond infrarood verlichtend kan werken.

Naast de goede verlichtende werking heeft de sauna infrarood het voordeel dat deze makkelijk te plaatsen zijn in bijna iedere ruimte. Een vrije slaapkamer met een normaal stopcontact is voldoen voor het plaatsen van een sauna infrarood. Er is geen speciale afzuiging nodig voor nodig zoals vaak bij een normale Finse sauna wel het geval is. Daarnaast is de montage van een sauna infrarood bijzonder gemakkelijk, de meeste cabines worden als bouwpakket geleverd en zijn binnen ongeveer 1 - 2 uur te monteren. Daarnaast is het verplaatsen van de cabine bijzonder gemakkelijk. 

De prijzen zijn de laatste jaren flink omlaag gegaan, hierdoor is de sauna cabine infrarood eigenlijk voor bijna iedereen toegankelijk. Vanaf € 895.- heeft u al een cabine. Een sauna infrarood is zeer gemakkelijk en snel ingebruik, na ongeveer 5 minuten is de cabine klaar voor gebuik en dit type infrarood sauna vergt geen speciaal onderhoud, enkel schoonmaken is voldoende.SupersSauna is in Nederland en België de grooste specialist op het gebied van Infraroodcabines, Infrarood sauna’s en sauna infraood.

Kijk ook eens op onafhankelijk consumenten site: kieskeurig

Meer informatie over prijzen en aanbiedingen van sauna infrarood modellen: SuperSauna Sauna infrarood aanbiedingen

Algemene informatie over sauna infrarood:klik hier...

Voor meer informatie kijk op www.supersauna.nl
2-persoons sauna infrarood cabine:twee persoons sauna infrarood modellen
3-persoons sauna infrarood cabine:drie persoons sauna infrarood modellen
4-persoons sauna infrarood cabine:vier persoons sauna infrarood modellen
hoek sauna infrarood:hoek sauna infrarood modellen
6-persoons sauna cabine: 6-persoons sauna infrarood modellen
ir

 

 

door: Peter Bouwmans