COMBINATIE SAUNA 212 VALERO+ DUO DELUXE INBOUW (INFRAROOD + TRADITIONEEL)

 • 3-6-persoons combinatie sauna infrarood + traditionele sauna
 • Therapeutische infrarood sauna + traditionele sauna
 • Speciaal voor verlichting spier- en gewrichtspijnen!
 • mogelijkheid om te liggen - bovenste bank 60 cm diep, onderste bank 57 cm
 • Buitenafmeting: 210 cm x 170 cm x 210 cm
 • Afmeting grootste paneel: 113,5 x 8 x 204,5 cm
  Achterwand, bodem, dak en zijwanden uit twee delen, voorpaneel ongemonteerd
 • 1x 380 Volt krachtstrom & 1x 230 Volt gewone stopcontact
 • Vermogen Finse: 6000 of 9000 Watt / beide 380 Volt
 • Vermogen Infrarood: 3600 Watt / 230 Volt
 • Straler : 5 Infraheat™ Intense stralers
 • Straler : 7 Infraheat™ Nano Carbon XL straler
 • Optioneel Infraheat™ fullspectrum straler (meerprijs)
 • Binnenkant: Red Cedar (meerpijs) of White Cedar hout
 • Buitenkant: Fiberboard, altijd afgewerkt in kleur Ral 9003 wit mat
 • GRATIS LEVERING IN NEDERLAND EN BELGIE, TIJDELIJKE AANBIEDING!!

  NU TIJDELIJKE WEEKACTIE € 399,- aan accessoires en LEVENSLANGE garantie op infraheat stralers nu helemaal gratis ! op=op
€ 5.399,00 incl. btw en bezorging
Op voorraad

Nu bestellen, later betalen

Kosteloos annuleren*

Combisauna / Infrarood Sauna Infraplus™ 212 Inbouw Valero

Naast deze positieve effecten op lichaam en geest kunt u van de sauna ook een ware lust voor het oog maken. U kunt de sauna volledig integreren in uw interieur. Door het lineaire ontwerp en het grote glazen front zijn de Valero modellen prachtig te installeren. Het kan aan het frame van het front worden bevestigd of er kan iets op worden gezet. Door de installatie van deze moderne infraroodcabine van SuperSauna® wordt een zeer luxe sfeer gecreëerd. Zo geniet u niet alleen van de sessies in de infraroodcabine, maar ook van het zicht. Bij SuperSauna® zijn veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat u geen dure cabine op maat hoeft te laten maken. Deze cabine is altijd wit aan de buitenkant. De cabine is dus neutraal en kan naar wens gecombineerd & geïntegreerd worden. De exacte kleur is RAL 9003 wit mat.

Waar moet ik rekening mee houden bij de installatie van een infraroodcabine? Er zijn 2 mogelijkheden voor installatie. Wij adviseren u graag nader.

Onze cabines worden standaard van buitenaf vastgeschroefd en kunnen in een bestaande nis worden geschoven. Om de cabine in de nis te schuiven, raden wij aan 3 à 5 cm extra aan de afmetingen van de cabine toe te voegen, zodat de cabine gemakkelijk en zonder klemmen kan worden ingeschoven.

Als de cabine niet voor de nis kan worden gemonteerd, kan hij ook van binnenuit worden gemonteerd met beugels van 90°. De beugels worden niet meegeleverd, maar zijn verkrijgbaar in elke grote bouwmarkt. De hoeken worden aanbevolen ter hoogte van de dakinzet, net onder de zitbank en op vloerniveau en zijn dus achteraf onzichtbaar. Ook hier wordt een extra ruimte van ca. 3-5 cm aanbevolen.

De techniek van de infraroodcabine bevindt zich in het dak en moet toegankelijk blijven. Als u de cabine installeert en de cabine ook van achteren niet meer toegankelijk is, moet aan de bovenkant een onderhoudsklep worden aangebracht. U kunt ook de bekleding boven de infraroodcabine uitneembaar maken, zodat deze bovenste bekleding indien nodig kan worden verwijderd.

 

Als u niet kunt kiezen tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine, dan is een combisauna iets voor u! U kunt genieten van een infraroodsessie of een saunasessie in een combisauna. Een infraroodcabine duurt niet lang om op temperatuur te komen en is daarom ideaal voor "tussendoor". U kunt altijd gebruik maken van de traditionele Finse sauna als u wat meer tijd heeft. Voor de traditionele Finse sauna verwarm je de cabine een half uur tot drie kwartier voor. De 3,6 kW 230 volt oven brengt je cabine op maximaal 80 graden. Hier kunt u naar wens ook infusies maken met verschillende infusieconcentraten.

Kachelselectie bij SuperSauna

Bewezen & beproefde saunakachel:

Design Tower 4,5 kW / 6 kW / 9kW - 380 volt met interne besturing (links)

• Sawo ARI3-45 / ARI3-60 / ARI3-90

• Vermogen: 4,5 kW / 6 kW / 9 kW

• Aansluiting: 380 volt krachtstroom

• Bediening: Interne bediening met 2 knoppen 1. Temperatuur / 2. Tijd

• Afmetingen kachel: 275 x x 925 x 275 mm (breedte / hoogte / diepte)

Kabel en stenen inbegrepen

Elektrisch 4,5 kW / 6 kW / 9kW - 380 volt saunakachel met interne bediening voor wandmontage (midden)

• NARVI NM

• Vermogen: 4,5 kW / 6 kW / 9 kW

• Aansluiting: 380 volt krachtstroom 

• Bediening: Interne bediening met 2 knoppen 1. Temperatuur / 2. Tijd

• Afmetingen kachel: 430 mm x 580 mm x 300 mm (breedte / hoogte / diepte)

Wandmontage is niet mogelijk omdat de kachel dan niet de vereiste afstanden kan aanhouden.

Elektrisch 4,5 kW / 6 kW / 9kW - 380 volt saunakachel met interne bediening voor montage in het frame (rechts)

Komt overeen met de kachel voor wandmontage. Er wordt alleen een onderstel geleverd en de kachel wordt in het kacherek gemonteerd.

• NARVI NM

• Vermogen: 4,5 kW / 6 kW / 9 kW

• Aansluiting: 380 volt hoogspanningsstroom

• Bediening: Interne bediening met 2 knoppen 1. Temperatuur / 2. Tijd

• Afmetingen oven: 430 mm x 580 mm x 300 mm (breedte / hoogte / diepte)

• Afmetingen frame: 630 mm x 555 mm (+ 4 stelpoten ca. 65 mm lang) x 405 mm (breedte / hoogte / diepte)

Kabel en stenen inbegrepen.

De infraroodcabine is uitgerust met Infraheat™ Intense stralers, die voor een goede diepte-effect zorgen. De Infraheat™ Intense stralers zijn zo geïnstalleerd dat ze op de rug, benen en kuiten werken. De Infraheat™ Intense stralers in het ruggedeelte werken op de spieren en het zenuwstelsel van de onderrug tot aan de nek. Dit deel van de wervelkolom is waar de meeste spier- en gewrichtspijn optreedt. In het voorste deel van de cabine (links en rechts of in het voorpaneel) vind je meer Infraheat™ Intense stralers die knieproblemen, reumatische hand pijn en artrose effectief behandelen. De laatste Infraheat™ Intense straler bevindt zich achter de kuiten onder de zitbank en is de enige straler die afzonderlijk kan worden in- en uitgeschakeld. Deze kuitstraler kan anders onaangenaam zijn voor spataderen.

Verder krijgt u twee Infraheat™ Nano-Carbon XL- stralers in de zijwanden. Met deze Infraheat™ Nano-Carbon XL krijgt u in een ontspannend houding een lekkere, milde infrarood warmte voor schouders en nek.

Optioneel kan deze infraroodcabine ook worden uitgerust met Infraheat™ Fullspectrum straler. Dit gebeurt altijd in overleg met de klant. De full-spectrum straler heeft ook een gedeelte korte golf, infrarood a (IR-A). Deze golflengte heeft de snelste, diepste werking en wordt aanbevolen bij reumatische en artritische klachten.

In slechts enkele minuten is uw cabine opgewarmd en klaar voor gebruik dankzij de gepatenteerde Infraheat™-technologie. De speciaal ontwikkelde Infraheat™ Intense straler zorgen voor intense warmte met een goede dieptewerking om spier- en gewrichtspijn te verlichten. In onze kwaliteits infraroodcabines ervaart men al jaren de voordelen van deze infrarood warmte. De Infraheat™ Intense straler is een lange golf straler (IR-C) met overgang naar middengolf (IR-B). Ervaar het heerlijke intensieve diepte-effect en voel je herboren na elke infraroodsessie! Deze cabine wordt aangevuld met twee carbon stralers, die voor heerlijke, milde infrarood warmte op de schouders en nek zorgen. Door onze combinatie van de verschillende infraroodstralers heeft deze cabine een verlichtende werking bij spier- en gewrichtspijn, reumatische en artritische klachten en ook fibromyalgie.

Houtkeuze SuperSauna®

Bij de meeste modellen kunt u kiezen uit twee verschillende houtsoorten: hemlock of canadese red cedar (meerprijs). Voordat het hout definitief wordt verwerkt, worden beide soorten gedroogd in speciale droogovens. Door dit proces wordt vochte uit het hout verwijderd, wat belangrijk is zodat het hout daarna niet gaat "werken". Een ander groot voordeel van deze twee houtsoorten is dat ze bijna knoest- en splintervrij zijn. Dit maakt deze houtsoorten extreem duurzaam en een aankoop voor het leven. De Canadese Red Cedar heeft nog een bijzondere eigenschap. Deze houtsoort heeft een antibacteriële olie, dat schimmel en bacteriedodend werkt.

Maar ook onderhoud is belangrijk. U dient de cabine na elk gebruik af te nemen met een vochtige doek zonder reinigingsmiddel. Na het afnemen de deur gewoon open laten staan ​​en de cabine laten luchten. Om veel werk en het risico op zweetvlekken zo laag als mogelijk te houden, raden wij aan om voldoende handdoeken te gebruiken. Een handdoek op de zitbank, een op de grond en een om zweet van u lichaam te nemen. Als u tijdens een sessie permanent blijft zweten, probeert u lichaam verder af te koelen en u blijft vrijuit zweten. Voor extra hygiëne kunt u bij ons een saunakussen aanschaffen. Als je door de handdoek heen zweet, komt de vlek op het kussen terecht en niet op het hout. Neem het kussen even af ​​en klaar is. Geen vlek in het hout. Zodra de vlek in het hout zit, raden wij aan het gebied over een groot gebied afnemen en laten luchten.

Voordelen van SuperSauna® infraroodcabines

Bij SuperSauna® streven we ernaar om klanten betrouwbare informatie en uitgebreid advies te geven bij de aankoop van hun droom infraroodsauna. Onze prioriteit is niet alleen de verkoop, maar ook de service na verkoop. Bij SuperSauna® hebben en geven we:

Klanttevredenheid

Kijk gerust naar de reviews van klanten die al tevreden bezitters zijn van een SuperSauna®. Klantenbeoordeling SuperSauna.

Winkels in 4 landen

 • de grootste keuze therapeutische infraroodsauna's die te zien is
 • Meer dan 15 jaar ervaring met het verkopen van hoogwaardige infraroodcabines
 • Winkels met een ruim assortiment en het beste specialistische advies (kom kijken en vergelijken)

Duurzame Infraheat™-straler

 • Levenslange garantie op Intense en Carbon stralers!
 • Altijd de nieuwste generatie Infraheat™ infraroodstralers
 • Mogelijkheid om 3 verschillende soort straler te combineren in één cabine
 • Therapeutische Infraheat™-stralers met midden- en lange golf (optioneel ook een deel korte golf)

Therapeutisch werking

 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Detoxfunctie in de infraroodcabine (tot 75C)

Nog meer voordelen

 • Zeer mooie afwerking
 • Dubbelwandig ontwerp
 • Wij gebruiken alleen veiligheidsglas
 • Inclusief ergonomische rugleuning
 • Hemlock en canadese red cedar van de beste kwaliteit
 • U kunt de meeste sauna's in 60-90 minuten monteren
 • Dankzij het Build-and-Go-systeem is hij ook eenvoudig te demonteren en te verplaatsen
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening
 • Digitaal bedieningspaneel aan de binnenkant van de infraroodcabine
 • Audiosysteem met 2 luidsprekers. Radio-, Bluetooth- en USB-functie bestuurbaar via bedieningspaneel
 • Aansluiting 230 volt, gewone stopcontact
 • Binnen enkele minuten verwarmd door de nieuwste Infraheat-technologie
 • Temperatuur van 35C tot 75C graden, veel aangenamer dan traditionele sauna's

Stralerselectie bij SuperSauna®

Bij SuperSauna® vertrouwen we al meer dan 15 jaar op hoogwaardige infraroodstralers van Infraheat™. De stralers zijn getest op 20.000 branduren. Dit komt overeen met ca. 40.000 sessies. Met SuperSauna® krijgt u levenslange garantie op deze kwaliteits infraroodstralers.

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: waarom wil ik een infraroodcabine kopen?

Deze reden bepaalt welk type infraroodstralers en cabine u moet kiezen.

Infraroodcabines worden om verschillende redenen gebruikt.

De meest gegeven redenen

 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Na de training spierherstel
 • Verminder stress en ontspan na een zware dag
 • Versterk je immuunsysteem
 • Huidziektes
 • Train hartritme
 • Ziekte van Lyme
 • Verbeter de slaap
 • Calorieën verbranden
 • Ontgiften / Zuiveren

De kortegolf infrarood (golflengte 750nm - 1400nm)

Hoe korter de golflengte van infrarood, hoe meer warmte op de huid wordt veroorzaakt en hoe korter u kunt gebruiken. Dit maakt het voor onze lichaam moeilijk om dit soort infraroodstraling goed op te nemen. Deze vorm van infraroodstraling heeft als voordeel dat het iets dieper in onze lichaam doordringt. Om deze reden waren de eerste klinische onderzoeken (vóór 1998) overwegend positief over dit type infrarode kortegolfstraling. Latere studies concludeerden echter dat langgolvige infraroodstraling voordelen heeft. De gemiddelde gebruikstijd van de kortegolf is slechts ongeveer 10 minuten per sessie.

Het langegolf infrarood (golflengte 3000nm - 10.00nm)

De langgolvige infraroodstraling gaat iets minder diep dan de kortegolf, maar wordt veel beter door ons lichaam opgenomen. Om deze reden worden meestal de beste therapeutische resultaten bereikt met dit type infraroodstraler. Bij diepere pijn (bijvoorbeeld een hernia) kan het gebruik van een kortegolfstraler voordelig zijn. In de SuperSauna® speciaalzaak leggen wij u graag uit hoe u de combinatie van de verschillende kachels optimaal kunt gebruiken.

Opname belangrijker dan diepte!

In het verleden lag de nadruk vooral op het diepte-effect van infrarood. Later werd echter ontdekt dat infraroodabsorptie veel belangrijker is. Want dit bepaalt grotendeels het therapeutisch effect. Als gevolg hiervan ondersteunen de meeste klinische onderzoeken* (na 2002) langegolf-infrarood meer dan kortegolf-infrarood.

Infraheat™ Intense

Al jaren maken wij gebruik van de stralers van het merk Infraheat™. Deze stralers zijn special ontwikkeld voor het verlichten van spier- en gewrichtspijnen. De straler is een lange golf straler met uitloop naar de midden golf en gemaakt van een speciaal keramische magnesiumoxide materiaal. Doordat de Infraheat™ Intense naast de lange ook midden golf infrarood genereert heeft deze straling een goede diepte werking op het lichaam. Deze diepte werking is van belang voor het verlichten van spier en gewrichtspijnen. Infraheat™ met jarenlange bewezen prestaties een betrouwbare keuze.

Infraheat™ Carbon

Carbon straler zijn ​​bekend voor de lekkere, milde warmte in de infraroodsauna. We gebruiken de Infraheat Carbon stralers in combinatie met de Infraheat Intense stralers om een ​​perfecte warmtebalans te creëren in de IR cabine. De Infraheat-Carbon straler worden meestal als aanvulling in de zijwanden van de IR-cabine geplaatst. Hierdoor ervaart u aan alle kanten van u lichaam heerlijke infraroodwarmte en krijgt u in een ontspannen houding toch een milde warmte op u rug. Deze unieke combinatie van stralers zorgt voor een unieke infraroodervaring die uniek is in Europa.

Infraheat™ Full Spectrum

Infraplus maakt het mogelijk om uw cabine uit te rusten met infraheat full spectrum stralers (optioneel). Zo heeft u niet alleen midden en lange golf infrarood ir-warmte maar ook een gedeelte korte golf (IR-A). In overleg met de klant zorgen wij voor de perfecte balans in uw ir-sauna. De full spectrum stralers kunnen op klant specifieke wensen worden geplaatst zodat er voor iedereen een passende configuratie mogelijk is.

Installatie van uw SuperSauna®

De montage wordt zeer eenvoudig gehouden door geprefabriceerde elementen en is ook voor een leek haalbaar. Je hoeft alleen maar 9 onderdelen in elkaar te zetten. Dit doe je eenvoudig met onze duidelijke montagehandleiding. De punten waar banken, rugleuningen en andere onderdelen moeten worden bevestigd zijn al voorgemonteerd. U hoeft niets meer te meten. Gewoon ophangen en vastschroeven.

Accessoires installeren

Kleurentherapielampen: De kleurentherapielamp wordt aan de binnenkant van het dak bevestigd. Het enige wat je hoeft te doen is een gat boren voor de kabel en de paneellamp met 4 haken vastschroeven. Niet knippen en binnenlaten, gewoon op zetten.

Fullspectrum straler: Plaats de fullspectrum straler in plaats van een intense straler. Verwijder hiervoor de ingebouwde intense straler en vervang deze door de fullspectrumstraler.

Vloerverwarming: De vloerverwarming wordt op de vloer geplaatst. Je moet een gat in de kuitstralerplaat boren zodat de kabel niet wordt bekneld en deze met een Y-connector op de achterwand aansluiten.

Hier ziet u hoe alle SuperSauna cabines zijn geïnstalleerd. De getoonde video gaat over de 2 Trendy.

Meer informatie
Houtsoort White Ceder
Te zien in showroom: SuperSauna Heusden-Zolder (BE), SuperSauna Krefeld (DE), SuperSauna Warschau (PL)
Saunatyp Combisauna
Therapeutische werking Ja
Detox functie Nee
Digitaal bedieningspaneel Ja
Temperatuur instelling 30 tot 75°C
Aantal personen 2, 3, 4, 5, 6
Breedte 210 cm
totalediepte 170 cm
Maxhoogte 210 cm
Montagehoogte 220 cm
Afmeting grootste paneel 113,5 x 204,5 x 6 cm
Vermogen finse sauna 9000 Watt / 380 V
Vermogen infrarood 3600 Watt / 230 V
Infraheat™ intense straler 5 Infraheat™ Intense
Infraheat™ carbon straler 7 Infraheat™ Carbon
Infraheat™ fullspectrum straler Optioneel (meerprijs)
Infraheat™ voetstraler Optioneel (meerprijs)
Bankstraler / kuitstraler apart schakelbaar Ja
Audiosysteem Ja - Radio, Bluetooth en USB
Aromatherapie Ja
Aromaplateau Ja
Kleurentherapie Aktie nu: Ja, Ultra Bright LED Kleurentherapie 16 kleuren
Dubbelwandig Ja
Materiaal binnenkant White Ceder of Canadees Red Cedar (meerprijs)
materiaal buitenkant Fiberboard
Kleur buitenkant RAL 9003 wit mat
incl tijdelijkde actiepakket t.w.v. €399,- Ja
Voor- en achterkant Front = 4 houten onderdelen & 3 glasplaten + Achterwand = 113,5*204,5*6 cm & 96,5*204,5*6 cm
Zijwanden 2x 100*204,5*6 cm + 2x 70*204,5*6 cm
Dak en bodem Beides uit 2 delen = 4x 85*210*6 cm
& andere kleine onderdelen (Kuitstraler, bank, ruggensteunen)
Karton 1: 200*80*16 cm Brutto 80 kg / Netto 70 kg (Glaskarton)
Karton 2: 212*120*18 cm Brutto 53 kg / Netto 48 kg
Karton 3: 212*114*18 cm Brutto 53 kg / Netto 47 kg
Karton 4: 212*71*18 cm Brutto 30 kg / Netto 25 kg
Karton 5: 218*92*43 cm Brutto 97 kg / Netto 87 kg
Karton 6: 210*70*28 cm Brutto 40 kg / Netto 39 kg
Kartons combipakket + Design Tower & 3x stenen = 95 kg