Sauna op maat

Een maatwerk sauna thuis, koop je bij SuperSauna

Een sauna op maat, dat wil toch iedereen? Op maat gemaakt als een pak. Er kleven echter ook nadelen aan een sauna op maat. Bij SuperSauna® staan de wensen van de klant altijd voorop. Daarom bieden wij standaard saunamodellen, semi-maatwerk sauna's en volledige personalisatie. Onze saunafabriek in Polen is een hoogwaardige productie tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Bij SuperSauna® onderscheiden we verschillende soorten sauna's

 • Standaard saunamodellen met opties
 • Gedeeltelijk op maat gemaakte sauna's
 • Op maat gemaakte sauna's
 • Individuele sauna ontwerpen

In de volgende paragrafen worden de verschillen en de voor- en nadelen van de verschillende soorten maatwerk sauna's uitgelegd.

Standaard sauna's (zonder personalisering)

Personalisering is niet altijd de beste keuze, als u op zoek bent naar een sauna van normaal formaat is een standaard saunamodel meestal de beste en goedkoopste keuze. Ze zijn vaak uit voorraad leverbaar, dankzij grote voorraden. Bij SuperSauna® hebben we een zeer ruim aanbod van standaardmodellen, om ons volledige aanbod van infrarood sauna's of combi-sauna's voor uw huis te bekijken, klikt u op een van de links.

Voordelen van standaard saunamodellen

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, modellen worden in serie gemaakt, waardoor we een aantrekkelijkere prijs kunnen bieden
 • Meestal zeer korte levertijden
 • U krijgt wat u ziet en veel modellen zijn te zien in onze showrooms

Nadelen van standaard modellen

 • Weinig of geen mogelijkheid tot maatwerk
 • Vaste afmetingen en uiterlijk, afhankelijk van de productlijn

Bekijk hier alle standaard Finse sauna's.

Gedeeltelijk op maat gemaakte sauna's: voordelen van beide typen

Met gedeeltelijk maatwerk kunt u verschillende elementen aanpassen en krijgt u iets tussen een standaard en een op maat gemaakte sauna. Op die manier krijgt u enerzijds een goede prijs en beschikt u toch over een groot aantal afmetingen. De Avanti-lijn is een voorbeeld van een sauna die in stappen van 10 cm breed kan worden gemaakt, terwijl de diepte standaard 110 cm is.

Met dit model is het dus mogelijk om van een breedte van 110 cm naar een breedte van 230 cm en een diepte van 110 cm (één bank) of naar 170 cm (twee bankniveaus) te gaan.

Het is ook mogelijk om hem als infraroodsauna of combisauna uit te voeren.

Andere dieptes zijn ook mogelijk, waarvoor we een aparte prijsberekening moeten maken. De Avanti-lijn is gemaakt van zeer hoogwaardig hout - Europees Espen, dat geen knoesten bevat en het juiste vochtgehalte heeft, zodat het hout niet meer werkt. De dubbele wanden zijn geïsoleerd, zodat de sauna meer warmte en ook de lucht warmt sneller op. De banken en de rugleuning zijn gemaakt van Europees Espen in Thermo, dat langzamer vocht opneemt (ook zweet bij gebruik van de sauna) en het hout wordt niet warm tijdens het gebruik.

Let op: voor onze sauna's op maat is het alleen mogelijk om rechte wanden en daken te leveren. Wij hebben niet de mogelijkheid om schuine daken te maken. De klant moet ons de juiste buitenmaten van de sauna toesturen, op basis waarvan wij een productplan sturen (eventueel inclusief de plaats van de stralers en/of saunakachel).

Voordelen van semi-standaard sauna's

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding, modellen worden in serie gemaakt waardoor u kosten kunt besparen en een herhaalbaar effect kunt bereiken
 • Ruime keuze in afmetingen
 • Snelle offerte

Nadelen van semi-maatwerk sauna's

 • Langere levertijden dan voor standaardmodellen
 • Gedeeltelijk maatwerk (afmetingen)

Maatwerk sauna, uw sauna volledig aangepast aan uw wensen

Bij onze maatwerk sauna's hebben we verschillende opties met betrekking tot de vloer en het dak. Onze sauna's worden standaard geleverd met een opengewerkte, gerasterde vloer. Er zijn ook opties voor een massieve vloer of een vloer met zoutstenen en ingebouwde LED verlichting. Een houten dak van Europees Espen met LED strip wordt standaard meegeleverd. 

Er is keuze uit een jeneverbes plafondafwerking (naast de moderne uitstraling geeft het ook een aromatische geur bij gebruik van de sauna).

Let op: voor onze maatwerk sauna's is het alleen mogelijk om rechte wanden en daken te leveren. Wij hebben niet de mogelijkheid om schuine daken te produceren. De klant moet ons de juiste buitenmaten van de sauna toesturen, op basis waarvan wij een productplan zullen sturen (eventueel inclusief de plaats van de stralers en/of de saunakachel).

Het nadeel ten opzichte van de standaardmodellen in ons assortiment is dat de maatwerksauna helemaal opnieuw moet worden gemaakt, inclusief tekeningen voor onze productieafdeling. Dit betekent meer werk, meer tijd en dus meer kosten.

Om deze redenen zal een maatwerksauna een hogere prijs hebben dan een model uit ons reguliere assortiment. Ook de levertijden zijn langer, ga uit van een doorlooptijd van ongeveer 2-3 maanden. (Afhankelijk van productiecapaciteit en definitieve configuratie)

Wij nemen graag contact met u op om samen te kijken naar de beste specificatie voor uw sauna. Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.

Voordelen van sauna's op maat

 • Breed scala aan afmetingen
 • Grote keuze aan extra opties

Nadelen van sauna's op maat

 • Hogere prijs
 • Lange levertijd dan voor standaardmodellen

Sauna geleverd door SuperSauna, gebouwd door een lokale aannemer.

Sauna op maat

Als u elk element van uw sauna volledig wilt kunnen kiezen en bepalen, is dat bij SuperSauna® helaas niet mogelijk. Wij kunnen ook geen metingen ter plaatse doen of ontwerpen op maat onder het dak of de trap, zelfs als de architect een speciaal sauna-ontwerp heeft bedacht, zijn wij daar niet de aangewezen partij voor. 

Afwerking en integratie in uw interieur is ook iets wat wij bij SuperSauna® niet aanbieden. 

Bent u echter geïnteresseerd in reguliere vormgegeven sauna's of sauna's op maat, tegen een zeer scherpe prijs en uitstekende kwaliteit, vul dan onderstaand formulier in. De prijs van sauna's op maat vindt u hier

De prijs van een sauna op maat begint bij ongeveer €3.000 euro inclusief BTW en levering.

Formulier contactgegevens