Ontgiften in de infrarood sauna, dit is wat u moet weten

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. Een infrarood sauna kan daarbij een goede bijdragen leveren aan het ontgiften van de lever. Belangrijk is wel dat de infrarood een detox functie heeft tot 75 graden. Infraplus Infrarood Sauna's bevatten deze functie en zijn daardoor bijzonder geschikt voor een goede 'detox' sessie.

Onderzoek naar ontgiften in de infraroodcabine door Dr. Clement

In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels.

De huid als uitscheidingsorgaan

De huid is het grootste uitscheidingsorgaan voor toxische stoffen, maar vaak gaan mensen niet genoeg zweten om alle schadelijke stoffen naar buiten te werken. De zon en het feit dat we meer en meer zittend leven, zorgt ervoor dat de huid beschadigt en inactief wordt. Regelmatig gebruik van de infraroodcabine herstelt de huid en vermindert de toxische stoffen in het lichaam drastisch. Niet enkel zullen chemicaliën en zware metalen afgevoerd worden, infrarood zal ook helpen om virussen en andere microben te vernietigen, zo zegt Dr. Clement.

Verschillende symptomen behandelen met de infrarood sauna

Verder zijn er heel wat studies omtrent gebruik van infrarood cabines om toxische stoffen het lichaam uit te helpen. In een studie van G.H. Ross en M.C. Sternquist werd onderzoek gedaan naar het effect van de sauna’s op agenten die werken op een narcotische afdeling, en dus vaak met drugs in contact komen. Hier bleek dat de agenten, door in aanraking te komen met toxische stoffen, heel wat fysieke en psychologische klachten ontwikkelden. Klachten varieerden van vermoeidheid tot geheugenverlies, gevoelloosheid in de ledematen, rugklachten, persoonlijkheidsveranderingen, haarverlies en meer. De agenten werden gemiddeld 33 dagen behandeld en zagen hun symptomen door de infraroodtherapie spectaculair dalen (zie tabel hieronder).

Hartpatiënten en de infrarood sauna

Ook voor mensen met hartfalen kan een infrarood sauna een oplossing bieden, waar geneesmiddelen niet meer blijken te helpen. Zo valt te lezen in een studie door Dr. Sherry A. Rogers, MD (“Detoxify or die, the superior sauna – Far Infrared Sauna”). In een klassieke sauna kan iemand met hartproblemen zich duizelig voelen, hoofdpijn krijgen of zich gewoon niet goed voelen door de warmte. De hartslag gaat er ook omhoog, wat nefast is voor hartpatiënten. Bij de infraroodcabine daarentegen is het bewezen dat deze positieve effecten heeft bij mensen die lijden aan hartfalen. Niet alleen is de temperatuur veel aangenamer om dragen, ook zijn er geen nadelige gevolgen vastgesteld bij gebruik van de infrarood sauna. Integendeel zelfs, door verschillende sessies in de infrarood cabine werden de chemische oorzaken van congestief (door ophoping van bloed) hartfalen voor het grootste deel verwijderd, waardoor de symptomen omgekeerd werden en verbeterden, zodat medicatie vrijwel overbodig was. Dit is in de medische wereld ongezien en toont opnieuw aan hoe een infraroodcabine zijn werk kan doen bij het ontgiften van het lichaam.

Uitscheiden van afvalstoffen door het lichaam

Het lichaam gaat schadelijke stoffen uitscheiden via 3 wegen: urine, stoelgang en zweet. Infrarood zorgt ervoor dat deze allemaal gestimuleerd worden. De toxische stoffen die opgeslagen worden in vetweefsel worden uit het vet gestuwd en naar de blaas, nieren, lever en huid gebracht, waar ze het lichaam voor altijd verlaten. Om dit ontgiftingsproces te stimuleren, raden we aan om voor en eventueel tijdens en na de infraroodsessie voldoende water te drinken. Dit zal ervoor zorgen dat je meer zal zweten, en zal ook de nieren aansporen om meer schadelijke stoffen te verwijderen.

Ontgiften lever

Het ontgiften van de lever met behulp van een infraroodsauna is een effectieve en ontspannende methode die steeds meer erkenning krijgt. De zweetreactie van de infraroodsauna is een natuurlijk mechanisme waarmee het lichaam schadelijke stoffen, waaronder toxines die door de lever worden verwerkt, kan elimineren. De infraroodwarmte stimuleert niet alleen de bloedcirculatie maar bevordert ook de ontspanning, wat bijdraagt aan het verminderen van stress, een factor die de levergezondheid kan beïnvloeden.

Ook NASA gebruikt infrarood therapie

Infraroodtherapie is nog niet zo bekend, maar het is wel de weg die we moeten inslaan in de toekomst. Dokters in gezondheidscentra zijn al overtuigd en gebruiken de cabines dagelijks. Maar ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), NASA en verschillende topsporters gebruiken infrarood sauna’s. Ze werden bijvoorbeeld ook gebruikt bij reddingswerkers van 9/11, die chemische stoffen binnenkregen, om zo hun lichaam te zuiveren.

Met dit artikel proberen we u bewust te maken van de positieve veranderingen die een infraroodcabine kan hebben op uw leven. Hoe meer mensen we kunnen bereiken, hoe meer mensen een langer en gezonder leven kunnen leiden.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's