Hottub informatieWelke hottub is voor u geschikt?

Kwaliteit Arctic Hottubs van SuperSauna
De licht tabs lopende hottubs van Arctic Tubs zijn gemaakt door de beste vakmensen in de industrie, meer dan 20 jaar ervaring zorgen voor topkwaliteit tegen uiterst lage prijzem. Het speciaal geselecteerd hout zorgt voor jarenlang tuin plezier! Heerlijk genieten in uw eigen tuin.

Waterbehandeling en onderhoud
Er zijn verschillende methode om uw hottub schoon te houden. Ten eerste kunt u ervoor kiezen om de hottub iedere week te vullen met vers water. Daarnaast kunt u gebruik maken van toevoegingen zoals chroor, in combinatie met een filter systeem om de kwaliteit van het water te behouden. Vraag naar de mogelijkheden of komt naar onze showroom voor meer informatie.

Plaatsing & levering houten hottub
SuperSauna levert de Arctic hottubs kosteloos in Nederland en België (andere landen in overleg) tot aan de voordeur. Indien de tuin toegankelijk is met een palletwagen wordt de hottub in de meeste gevallen zelfs tot in de tuin geleverd. De houtgestookte hottub dient altijd waterpas te komen staan. Het mooiste resultaat wordt bereikt als u de houtgestookte hottub op een houten vlonder plaats. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hottub op tegels te plaatsen. Indien u de houtgestookte hottub op het gras plaatst dan dient u deze te verstevigen met een vijftal stevige balken. Dit is nodig om het water goed te kunnen laten weglopen en te zorgen dat de hottub stevig staat.

Verschil in houtsoorten
Arctic Tubs levert verschillende houtsoorten om voor iedere wens een juist product te kunnen leveren. Zo wordt er gebruik gemaakt van Sparren hout, Siberisch Lariks hout en natuurlijk het Canadees Red Cedar hout. Wij adviseren het sparren hout altijd te oliën, Siberisch Lariks hout is zeer hard omdat het in Siberië zeer koud is en de boom daardoor langzaam groeit. Dit resulteert in een harde en duurzame houtsoort. Canadees Red Cedar is de beste houtsoort voor hottubs omdat deze houtsoort van nature een schimmel en bacteriedodende werking heeft. Dit komt doordat het Canadese Red Cedar hout een speciale olie in het hout heeft, welke tevens zorgt voor een heerlijke aromatisch geur. Hierdoor is het hout zeer duurzaam, waardoor u jaren plezier aan zal beleven!


Het verwerken van het hout
De ervaring van de vakmensen van Arctic Tubs zorgt voor een topkwaliteit product. Hout met noesten wordt niet gebuikt omdat er een risico bestaat dat de knoest eruit valt. Ook met de zaagwijze van het hout wordt rekening gehouden om kromtrekken te voorkomen. Heeft u wel eens gehoord van spinthout? Spinthout is het niet verkernde hout van de boom (aan de buitenkant van de kern). Arctic Tubs maakt geen gebruik van spinthout voor het vervaardige van de tub. Een Hottub van Arctic is een waar stukje vakwerk! Neem eens een kijkje in onze showroom!Accessoires houten hottub
Standaard worden de Arctic hottubs van Supersauna zeer compleet leverd. Enkele extra accessoires die wij bij de hottub kunnen leveren zijn:
- Zandfilterinstallatie compleet
- LED onderwaterverlichting
- Bubbelsysteem
- Kunststof zwembad zak (makkelijker schoon te houden, niet nodig om de hottub gevuld te houden)


Gebruik van de hottub
Het plezier van een houtgestookte hottub begint al bij de voorbereiding. Tijdens het heeft stoken van de kachel begin het avontuur naar wellness en ontspanning. Doordat het speciale design van de RVS SuperHeater™ kachel is de hottub binnen een aantal uren al heerlijk op temperatuur. Met de ingebouwde regelklep kunt de het voor in de kachel regelen. Indien men goed gedroogd hout gebruikt heeft u ongeveer twee tot drie manden houtnodig om dat hottub op temperatuur te krijgen. De eerste keer dat u de hottub vult zal deze nog niet water dicht zijn. Het duurt meestal 1 tot 2 dagen voordat de hottub helemaal waterdicht is omdat het hout eerst nog moet gaan zwellen. Mocht de houttub na twee dagen nog niet helemaal waterdicht zijn dan moet u de spanbaden iets vaster aandraaien. Zorg dat u de hottub helemaal gevuld heeft met water voordat u de kachel gaat stoken. Anders bestaat de mogelijkheid dat u de kachel of hottub beschadigd.

Transport en plaatsing van de hottub

Wij verkopen zowel de gemonteerde als de ongemonteerde hottubs. Indien u kiest voor een gemonteerde hottub is belangrijk dat u zich afvraagt of de hottub op de geplaatst kan worden zonder dat hiervoor een kraan nodig is. Indien dit niet het geval is adviseren wij u om een ongemonteerde hottub te kopen zodat u geen duren hijskraan hoeft in te huren. In de meeste gevallen worden de hottubs door onze eigen bezorgdienst bij u afgeleverd en zetten wij de hottub neer waar u hem wilt hebben staan zolang deze te bereik is met onze palletwagen. De houtgestookte hottub moet altijd waterpas komen te staan. Het mooiste resultaat bereikt u als u de hottub op een mooie houten vlonder plaatst. Maar de hottub kan natuurlijk ook op een bestaande tegelvloer worden geplaatst. Zorg er ten alle tijden voor dat het water goed weg kan lopen. Indien u de hoetgestookte hottub op het gras wilt plaatsen dan adviseren wij deze te versterken met een vijftal stevige balken. Ten eerste om te zorgen dat de hottub goed stevig staan en ten tweede zodat het water goed weg kan lopen. Tips en trucs voor de houtgestookte hottub

binnenkort Winterklaar maken houtgestookte hottub

binnenkort Hottub impressie foto's

binnenkort Veel gestelde vragen

binnenkort