Er zijn verschillende houtsoorten waar infraroodcabines gemaakt van kunnen zijn. Maar er zijn ook grote verschillen in kwaliteit en prijs. Bij SuperSauna maken we voornamelijk gebruik van twee houtsoorten, namelijk: HEMLOCK (White Cedar) en natuurlijk het Canadees Red Cedar. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte houtsoorten bij infraroodcabines.

VUREN

Een van de goedkoper sauna houtsoorten, welke vaak gebruikt wordt bij enkelwandige sauna's uit Oost Europa. Wij leveren deze houtsoort niet voor onze infrarood sauna's omdat het splintert, er hars uit komt en veel noesten bevat. Voor finse sauna's is deze houtsoort wel prima te gebruiken

 

WHITE CEDER - HEMLOCK

Naaldhoutsoort van de westkust van de Verenigde Staten en Canada. Het lijkt een beetje op Oregon Pine maar is lichter van kleur. Hemlock is een premium sauna houtsoort.

Hemlock werd enige tijd gepropageerd als een niet-tropische alternatief voor merantie. Deze houtsoort is sterk, stabiel, in de regel zeer fijnjarig en goed te bewerken. Het wordt vaak toegepast voor ramen en kozijnen. Ook voor sauna interieurs wordt het veel gebruikt: er komt geen hars uit, splintert niet en ruikt erg lekker.

Groeigebied: Westen van USA, Canada en Burma.


ORIGINEEL CANADEES RED CEDAR


Lichtroze naaldhoutsoort van de Canadese en USA westkust. De beste producties komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa. Red Cedar is zacht, maar erg duurzaam. 

Het krimpt en zwelt weinig waardoor het zeer geschikt is voor infrarood sauna‚Äôs. Red Cedar heeft een buitengewoon lange levensduur. Maar is een wat zachtere houtsoort. Red Cedar is een premium sauna houtsoort. 

Klik hier voor meer info over Canadees Red Cedar.

HET BESTE SAUNA HOUT WAT VERKRIJGBAAR IS! Omdat:
De infrarood straling beter weerkaatst.
Red Cedar schimmel en bacterie dodend is.
Het van nature zeer lekker ruikt.
Het heeft een open celstructuur en hierdoor een onovertroffen isolerende werking.
Bijna niet 'werkt' en zeer duurzaam en vochtbestendig is.

Groeigebied: Westkust van de Verenigde Staten en Canada.


LETOP! White Ceder, Yellow Ceder of Ceder zijn absoluut niet te vergelijk met Origineel Red Cedar! Deze houtsoorten zijn namelijk familie van Hemlock, laat u dus niet misleiden dat deze houtsoorten dezelfde werking hebben als Origineel Red Cedar. Dit is absoluut een fabeltje...
Klik hier voor meer algemene info over Infrarood Sauna's.
Klik hier voor meer info over IR-stralers.
Klik hier voor meer info over aroma therapie in de IR-Cabine.
Klik hier om meer informatie aan te vragen of contact op te nemen met onze klantenservice.
Klik hier om naar SuperSauna.nl hoofdpagina te gaan.