Doorzoek site

Uw winkelwagen is leeg.Welke opblaasbare spa is de beste: Lay-z-spa of Mspa?


Enkele maanden hebben we onderzoek gedaan naar de verschillende opblaasbare bubbelbaden welke op momenteel op de markt zijn. De twee huidige marktleiders zijn de Lay-z-spa van Bestway en de Mspa van ORPC. Beide modellen verschillen erg van zowel uiterlijk als innerlijk.

Klik hier voor alle modellen opblaasbare bubbelbaden... 


EXTERNE OF INTERNE POMP? 

Lay-z-spa maakt gebruik van een externe pomp welke te zien is op de foto hierboven. Bij de Mspa is de pomp weggewerkt in de spa zelf, dit heeft als voordeel dat het plaatsbesparend is. Een nadeel van een ingebouwde pomp is dat bij een eventuele storing vervangen moeilijker kan zijn. We hebben echter de proef op de som genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat de motor en besturing van een Mspa gemakkelijk zonder al te veel technische kennis te vervangen is. 

VERSCHIL IN CONSTRUCTIE LAY-Z-SPA EN MSPA

Bestway Lay-z-spa maakt gebruik van vier horizontale luchtkamers, terwijl Mspa gebruik maakt van 33-39 verschillende verticale luchtkamers. Ons onderzoek toont aan dat de verticale luchtkamers van Mspa een sterkere structuur geeft. 

 

MATERIAAL VAN LAY-Z-SPA en MSPA 

Een ander verschil tussen de beide opblaasbare hottubs is het gebruikte materiaal. Bestway Lay-z-spa maakt gebruik van normaal PVC, terwijl de Mspa gebruik maakt van 6 verschillende lagen versterkt PVC dat tevens 10-20% dikker is. Dit verschil komt waarschijnlijk omdat ORPC van origine een producent is van rubber opblaasboten (zoals greenpeace gebruikt) en bestway vooral sterk is in het maken van kinderzwembaden. Verschillende proeven met de sterkte toonden aan dat de Mspa sterker is. Een belangrijk pluspunt van de Mspa t.o.v. Lay-z-spa. 

 
 

ANDERE VERSCHILLEN TUSSEN LAY-Z-SPA EN MSPA. 

Het verwarmingselement van Lay-z-spa maakt gebruik van een keramisch element en is efficiënter in het verwarmen van de spa. Zie grafiek hierboven… Hierdoor is de Mspa goedkoper in gebruik en sneller warm. Bij metingen tijdens het gebruik van de beide baden is gebleken dat de Mspa stiller is dan Lay-z-spa. De blower voor het maken van de bubbels zit bij de opblaasbare hottub van Mspa weggewerkt in het bubbelbad zelf. Eerder kwamen we al tot de conclusie dat dit een plaatsbesparing oplevert, maar dit heeft dus ook een tweede minder verwacht voordeel, namelijk minder geluid tijdens het relaxen in het opblaasbare bubbelbad. Over smaak valt niet te twisten, maar onze testers vonden de Mspa mooier dan het opblaasbaar bubbelbad van Bestway,de Lay-z-spa. Maar dat mag u natuurlijk zelf beoordelen. 


 

EIND CONCLUSIE: MSPA OF LAY-Z-SPA 

Het testteam is tot de conclusie gekomen dat de Mspa het in deze test wint van de Lay-z-spa. Mede door de zeer mooie afwerking, ingebouwde pomp en besturing, minder geluid en efficiënter verwarmingselement. Maar ook de sterkere constructie met verticale luchtkamers i.p.v. horizontale luchtkamers speelde mee in dit oordeel. Hierdoor hebben we gekozen om de opblaasbare bubbelbaden van Mspa te prefereren boven die van Bestway.

 
MSPA pluspunten: ingebouwde motoren waardoor de spa minder ruimte inneemt, mooier is en hij minder geluid maakt.

Lay-z-spa: motoren makkelijker te vervangen en goedkoper in prijs.

Klik hier voor alle modellen opblaasbare bubbelbaden...