Het onderhoud van een infrarood sauna

Een goed onderhoud van de infrarood sauna voorkomt dat bacteriën en schimmels groeien en zorgt ervoor dat u elke keer dat u de sauna gebruikt een geweldige ervaring hebt. Wij adviseren om vóór het gebruik van de infraroodcabine een handdoek op de grond en een op de zitbank te leggen. De handdoek na gebruik direct verwijderen uit de infraroodcabine. Daarnaast is het raadzaam om de deur na gebruik open te laten staan, zodat de cabine goed kan luchten.


CANADEES RED CEDAR HOUT IS MAKKELIJKER IN ONDERHOUD
Niet alle houtsoorten zijn hetzelfde. Canadees Red Cedar houten sauna’s hebben een stuk minder onderhoud nodig dan andere houtsoorten, omdat Canadees Red Cedar van nature een schimmel- en bacteriedodende olie in het hout heeft zitten.

 

STOF UIT DE SAUNA
Als er vuil of stof op de sauna vloer / vlonder terecht is gekomen, gebruik dan een stofzuiger om alle losse deeltjes op te zuigen. Zelfs als je geen vuil ziet, is het aan te raden iedere paar weken te stofzuigen, zodat er zich geen stof in kan nestelen.

 

SCHROBBEN VN BANKEN EN RUGLEUNING
Schrob de banken, wanden en rugleuningen, die in contact zijn geweest met het lichaam, regelmatig. Dompel een handborstel in een emmer met lauw water en schrob alle plekken schoon waar u of andere mensen hebben gezeten tijdens de sauna sessie. Dertig seconden schrobben zou genoeg moeten zijn voor een normale schoonmaakbeurt. Desinfecteer alle rugleuningen, vloer en sauna bank met bijvoorbeeld dettol. Schuur- en bleekmiddelen worden ten strengste afgeraden. Spoel het hout daarna af met schoon water als je klaar bent.

 

DE SAUNA OPSCHUREN  MET FIJN SCHUURPAPIER
Een paar keer per jaar kunt u de binnenkant (bank, bodem en ruggensteun) van de cabine opschuren met schuurpapier, zo ziet de ir-cabine er weer uit als nieuw! Het is raadzaam om na het schuren van de cabine deze met een vochtige doek te reinigen zodat het schaafsel uit de cabine wordt verwijderd. Neem een schuurpapier met een lichte korrel voor het schuren van de infraroodcabine.


TIP 1

Leg een handdoek op grond en saunabank, dit voorkomt dat er zweet in het hout kan trekken

TIP 2

Gebruik een speciale sauna kussen (zie hier), met waterafstotende hoes en leg daaroverheen een handdoek waar u op gaat zitten/liggen


TIP 3

Schuur de rugleuning, bank en houten vloer of vlonder met een fijne korrel schuurpapier (mits nodig)

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's