Service en garantie zeer belangrijk bij aanschaf infraroodcabine

Een infraroodcabine kopen, enorme prijsverschillen -  waar moet je op letten?

De prijsverschillen tussen de verschillende infraroodcabines zijn enorm. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Dit is een vraag die wij vaak tegenkomen op het internet. Veel mensen starten hun zoektocht naar een infraroodcabine nadat ze een foldertje van bijvoorbeeld de bouwmarkt hebben ontvangen, “Actie Infraroodcabine, nu € 595,-”. Dit lijkt natuurlijk een hele goede deal tot u deze ir-cabine thuis heeft staan. Want vaak is de kwaliteit van de infraroodstralers, het hout en de volledige afwerking van de sauna ver beneden de maat. Het tegenovergestelde vind je op beurzen, daar staan infraroodcabines van bijvoorbeeld Health mate, Physiotherm of Sunlighten.  Nu Actie! beurs model van € 5995,- voor € 4650,-.

Zoals u ziet is dit een extreem prijsverschil in de verschillende infraroodcabines, maar waar zit hem dat eigenlijk in?
Er zijn in de Benelux gigantisch veel bedrijven die infraroodcabines verkopen, 80% van deze bedrijven zijn slechts dealers van grote infraroodcabine leveranciers en doen dit als bijproduct om zo hun assortiment te vergroten of om klanten te lokken. Dit wil niet zeggen dat dit soort bedrijven een slechte cabine verkopen, alleen zal de verkoper u weinig informatie kunnen geven over de cabine en zal de service nadien vaak stukken langzamer gaan omdat dit soort bedrijven zelf geen onderdelen op voorraad heeft liggen.

Goedkope budget infraroodcabines voor een lage prijs, maar is dat ook de juiste keuze?

De meeste budget infraroodcabines zijn veelal van Hemlock hout van zeer slechte kwaliteit. Houtsoorten zijn er in verschillende kwaliteit, dit kunt u natuurlijk in een foldertje niet zien. Dit hout is  snel gedroogd en dat wil zeggen dat al het vocht er machinaal is uitgetrokken zodat  het hout in de fabriek snel te verwerken is.

Daarnaast zitten er veel noesten in dit hout en dat is dus moeilijk te verwerken en veel minder mooi om te zien! Ook kan de infraroodcabine nog heel veel krimpen en uitzetten nadat u de cabine geplaatst heeft, hierdoor ontstaan kieren en gaten waardoor de cabine krom kan trekken.

Welke infraroodstralers worden er gebruikt in de goedkope infraroodcabine

In de meeste budget modellen worden infraroodstralers gebruikt met minder branduren, hierdoor kan een budget infrarood sauna welk u voor een zeer scherpe prijs heeft gekocht, uiteindelijk toch een dure infraroodcabine worden. Tevens zitten er in budget modellen maar weinig stralers. Bijvoorbeeld in een cabine van 120*105*190cm zitten 5 stralers, terwijl als u een kwaliteit infraroodcabine koopt hier al gauw 7 stralers in zitten, wat zorgt voor een betere infrarood kwaliteit in uw cabine. De goedkope infrarood sauna’s worden altijd uitgevoerd met maar één type infraroodstraler, meestal een middengolf straler. U heeft hier dan ook geen mogelijkheid om te wisselen van straler, die zorgt voor een betere therapeutisch werking voor bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijnen.

De reparatie en garantie van een infraroodcabine is totaal anders dan van een mobiele telefoon

Op de meeste goedkope infraroodcabines wordt vaak een standaard garantie van 2 jaar gegeven en bij uitzondering 5 jaar garantie op de stralers. Koopt u een cabine bij een bouwmarkt of bij een webshop dan is het buiten deze garantieperiode vaak erg moeilijk om nog vervangende onderdelen te verkrijgen. Een infraroodcabine gaat veel langer mee da de garantie periode, daarom is het erg belangrijk dat u ook na de standaard garantie periode kunt rekenen op service bij u thuis. U kunt de ir-cabine niet zomaar afbreken en zelf met een bus of aanhanger teruggaan waar u hem heeft aangekocht  om uw garantie te verhalen.

Wat is het verschil in prijs tussen dure en goedkope infraroodcabines?

Nu bent u natuurlijk ook nieuwsgierig hoe het zit met bedrijven die 2 persoons infraroodcabines verkopen tegen belachelijk hoge prijzen welke variëren van € 3000 tot € 5000,- zoals bijvoorbeeld Health mate, Azento of Sunlighten. Deze bedrijven maken zeer veel reclame op TV en beurzen en dat kost erg veel geld. Daarnaast werken dit soort bedrijven vaak indirect, dat wil zeggen dat ze via een verdeler / dealer netwerk hun cabines verkopen. Deze verdelers zijn vaak kleine zelfstandigen welke ook een flinke marge moeten hebben waardoor de uiteindelijke verkoopprijs een stuk hoger wordt. U als consument betaalt dat uiteindelijk terug bij de aankoop van één van deze infrarood sauna’s.

Wat heeft een goede infraroodcabine/sauna leverancier?

  • De mogelijkheid tot 3 type stralers in 1 cabine, zowel lange golf (carbon stralers) midden golf (keramische magnesiumoxide stralers) en korte golf (full spectrum straler).
  • De keuze voor White Cedar hout (Hemlock) en Red Cedar hout.
  • Bedrijf met eigen bezorg- en reparatiedienst! Want als een infraroodcabine kapot gaat zal het bij u thuis hersteld / gerepareerd moeten worden.
  • Eerlijke prijzen,  staan deze ook op de website vermeld? Zijn er verborgen kosten? Is de levering en service aan huis gratis?

Heel veel plezier in de zoektocht naar uw infraroodcabine, het is een zeer leuk product wat makkelijk in gebruik is en daarnaast weinig onderhoud nodig heeft met zeer veel voordelen. Vooral voor mensen die last hebben van spier- en gewrichtspijnen kan het zeer pijnverlichtend werken.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's