Kan een infrarood sauna helpen bij Acne of puistjes?

Acne / jeugdpuistjes en andere huiddoorbraken kunnen om verschillende redenen voorkomen. Genetische redenen zijn het moeilijkst te behandelen en het moeilijkst te voorkomen. Sommige afvalstoffen vinden echter hun weg naar onze huid. Deze stoffen kunnen vaak acne veroorzaken. Ook een bacterie kan aan de grondslag liggen van acne.

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Acne is één van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens. Regelmatig gebruik van een infrarood sauna is een natuurlijke behandeling tegen jeugdpuistjes acne. In dit artikel vindt u meer informatie over hoe het regelmatig gebruik van een infrarood sauna jeugdpuistjes kan verminderden op een natuurlijke manier.

Oorzaak van acne

Meestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter. De wand hiervan kan barsten wat leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noem je een puist. De huid wordt op de plek van de puist uitgerekt tot deze barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Als de acne ernstig is en lang duurt, kun je er zelfs littekens aan overhouden. Tijdens de puberteit neemt ook het aantal bacteriën op de huid toe. Vooral de zogenaamde Proprionibacterium Acnes. De exacte rol van bacteriën bij het veroorzaken van acne is nog onduidelijk. Behalve hormonale veranderingen en bacteriën kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het ontstaan of verergeren van de puistjes:

  • Genetische factoren: andere familieleden hebben ernstige acne.
  • Polycysteus ovarium syndroom: cysten op de eierstokken.
  • Voeding
  • Stress.
  • Omgevingsfactoren.
  • Cosmetica.
  • Druk door kleding op de huid.

Mogelijk is er ook een relatie tussen acne en het eten en drinken van zuivelproducten en of chocolade.

Wat is een allergische reactie?

Een allergische reactie treedt vaak op wanneer een normaal inerte stof of materiaal ervoor zorgt dat het lichaam reageert. Niet-schadelijke stoffen kunnen bij sommige mensen schadelijke reacties veroorzaken, wat een allergische reactie wordt genoemd. Veel symptomen komen op de plaats van de reactie voor. Ze omvatten roodheid, pijn, jeuk of ontsteking. Veel allergische reacties kunnen gering zijn of gewoon een beetje irriterend. Ernstige reacties moeten altijd door een arts worden behandeld voordat andere behandelingen worden gebruikt.

Kan een infrarood sauna helpen?

Door gebruik van een infrarood sauna wordt het lichaam binnenin warmer dan normaal. Door deze verhoogde temperatuur gaat het lichaam witte bloedcellen aanmaken en dat versterkt weer het immuunsysteem en dan kan het lichaam vechten tegen de lage graad ontstekingen (wat acne in principe dan ook is). Allergenen worden hierdoor aangepakt en symptomen kunnen worden verlicht. Bij een pollenallergie is het mogelijk dat deze verminderd wordt door regelmatig gebruik van de infrarood sauna.

De meeste gebruikers zeggen dat de infrarood sauna-warmte wonderen doet voor hun huid. Slechts een paar minuten, een paar keer per week kan helpen om uw acne te verminderen. Vergeet ook niet om je gezicht te wassen met een zachte reiniger na elke saunagang.

Geadviseerd wordt de infrarood sauna regelmatig te gebruiken, een goede richtlijn is ongeveer 2 – 4 keer per week. Het resultaat moeten binnen enkele weken zichtbaar zijn.

Wat kan een infrarood sauna toevoegen aan het herstel van acne?

Artsen en dermatologen schrijven vaak medicijnen en zalven voor om acne te behandelen. Dit is iets wat tijdelijk helpt maar niet de oorzaak weg haalt of preventief bijdraagt.

Een infrarood sauna reinigt de poriën door overmatig zweten (hitte van infrarood). Roodheid en zwelling worden ook tijdens een sessie van 20 minuten verminderd. Dit gebeurt doordat de bloedcirculatie verbetert, waardoor het genezingsproces wordt versneld. De natuurlijke reactie van het lichaam op warmere temperatuur verhoogt de hartslag. Hierdoor wordt zuurstofrijk bloed naar alle aders en bloedvaten gebracht. Hoewel een infrarood sauna niet wordt aanbevolen als enige behandeling om acne te behandelen, is het nuttig om infrarood sessies toe te voegen om de behandeling te vergemakkelijken.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's