Gebruikersinstructies Infraroodcabine / ir-saauna


Een groot voordeel van een infraroodcabine is het feit dat deze zeer gemakkelijk in gebruik en onderhoud is. U kunt de cabines van SuperSauna gewoon aansluiten op een normaal stopcontact. Voor gebruik van de cabine adviseren wij u om een handdoek op de grond te leggen. Het is aan te raden om voor gebruik van de infraroodcabine een glas water te drinken.

De opwarmtijd van de infraroodcabine is zeer kort, binnen enkele minuten kunt u er al gebruik van maken. Dit in tegenstelling tot de traditionele sauna, hierbij is de opwarmtijd meestal 40 tot 50 minuten.

Aangeraden wordt om de cabine in te stellen op 35 minuten.
Hiervan is 5 minuten nodig om de cabine voor te verwarmen. Hierdoor heeft de infraroodcabine een behaaglijk temperatuur van ongeveer 30 graden wanneer u erin stapt.

Een sessie in de infrarood cabine duurt ongeveer 30 minuten. De goede dieptewerking van het infrarood zorgt ervoor dat mensen met reumatisch aandoeningen er veel baat bij kunnen hebben. Onderzoeken van verschillende reumatologen over dit onderwerp tonen aan dat infrarood pijnverlichtend kan werken.

Maar ook na het sporten is het lekker om de infraroodcabine te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een beter spierherstel. Tijdens de sessie zal de temperatuur in de cabine langzaam stijgen. Eventueel is het mogelijk om de temperatuur te regelen doormiddel van het bedieningspaneel . Maar iedere cabine van Infraplus bevat ook een ontluchtingsschuif. Ook is het mogelijk de infraroodcabine te gebruiken bij een lagere temperatuur, en is het mogelijk om de deur van de infraroodcabine open te zetten. Hierdoor zal de temperatuur in de cabine nauwelijks stijgen. Ondanks de lagere temperatuur zal het infrarood toch zijn werk doen voor de spieren en gewrichten.


Voor ontgiften in de infraroodcabine is het raadzaam om de temperatuur in de cabine op te laten lopen tot een temperatuur tot boven de 50 graden. Hierdoor gaat het lichaam afkoelen waardoor u meer calorieën gaat verbranden en afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. De infraroodcabine mag dagelijks gebruikt worden. Sommige mensen vinden het heerlijk om er ’s morgens gebruik van te maken anderen juist ’s avonds. Maar ook na intensief sporten kunt u even helemaal tot rust komen in de infraroodcabine.

Aan het einde van de sessie is het belangrijk dat u de handdoek uit de infraroodcabine verwijderd. Daarnaast is het raadzaam om de deur van de infrarood cabine open te zetten. Hierdoor kan de cabine goed luchten en zal deze heerlijk fris zijn tijdens de volgende saunasessie. Een infraroodcabine is niet duur in gebruik, een sessie van 30 miniuten kost ongeveer 25 cent. Geadviseerd om de infraroodcabine regelmatig schoon te maken met een vochtige doek, gebruik geen bleek of schuurmiddel.

Na gebruik van infraroodcabine is het raadzaam even rust te nemen en daarna een warme douche of bad te nemen. Na een infraroodcabine moet u zich dus absoluut niet koud afspoelen zoals bij een traditionele Finse sauna het geval is.

Neem eens een kijkje in een van de showrooms van SuperSauna in Nederland of België . Er staan altijd minimaal 25 verschillende infraroodcabines opgesteld. En deskundige adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

ANDERE ARTIKELEN OVER INFRAROODCABINES:


Klik hier voor meer informatie over de voordelen van een infraroodcabine .
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood stralers (IR-stralers).
Infrarood sauna kopen en prijzen Voordelen infraroodcabine
Onderhoud infrarood sauna
Stralers infrarood stralers Infrarood sauna kopen, waar moet men op letten.
Voordelen infraroodcabine
Onderhoud infrarood sauna
Stralers infrarood stralers
Infrarood sauna kopen, waar moet men op letten.
Lees meer artikelen over infrarood cabines...