Afvallen in een infrarood sauna, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen zich af of je kunt afslanken in een Infrarood Cabine. In het volgende artikel komt dit uitgebreid aan bod. Het is namelijk mogelijk, om op gezonde wijze af te slanken in een infraroodcabine. U hoeft daarvoor geen extra inspanningen te leveren.

Hoe werkt het afvallen in een infrarood sauna?

Lange golf infrarood sauna's zijn een gezonde oplossing voor gewichtsverlies zonder direct lichamelijke inspanning uit te oefenen. In de infrarood sauna’s van SuperSauna kunnen zo’n 400 tot 600 calorieën verbrand worden in slechts 30 minuten. In de onderstaande tabel is een samenvatting van hoeveel calorieën een normaal persoon (gebaseerd op 75 kg) verbrandt in 30 minuten van de oefening:

Sport calorieën: Roeien 600 kcal Zwemmen 300 kcal Joggen 300 kcal Tennis (snel spel) 265 kcal Houthakken 265 kcal Marathon lopen 590 kcal Fietsen (16 km/u) 225 kcal Golfen (zonder een karretje) 150 kcal Wandelen (5,5 km/u) 150 kcal Bowlen 120 kcal

In een lange golf infrarood sauna, kan een normaal persoon ongeveer een halve liter zweet verliezen gedurende een sessie van 30 minuten. Dat is vergelijkbaar met het rennen van 4-5 km. Gewichtsverlies is slechts een van de vele voordelen van regelmatig gebruik van lange golf infrarood sauna’s. Infrarood sauna’s worden ook veel toegevoegd als mensen last hebben van spier- en gewrichtspijnen, zoals bij reumatische aandoeningen, fibromyalgie of artritis.

Hoe kan een lange golf infrarood sauna werken?

Lange golf infrarood cabines zijn er al jaren, maar pas onlangs populair geworden in Noord-Amerika en Europa. Japanners zijn begonnen met het gebruiken van de infrarood sauna’s en hebben de afgelopen eeuw genoten van enorme voordelen voor de hun gezondheid. Dr. Masao Nakamura verbonden aan P & O Medical Clinic in Japan toonde aan, dat personen welke behandeld worden met infrarood, verminderd stijf waren en aantoonbaar minder pijn voelden.

Infrarood energie dringt diep door in het lichaam en zorgt ervoor dat gifstoffen onder de huid uit het lichaam worden verwijderd. De temperatuur van een lange golf infrarood sauna is meestal tussen de 35-60ºC ten opzichte van een traditionele sauna, die echter opereert tussen 80-95ºC. Ondanks dat de infrarood cabine werkt bij een lagere temperatuur, zult u meer transpireren dan in een traditionele sauna. Dit komt omdat de infrarood energie uw lichaam indringt en veel dieper gaat. Vet wordt oplosbaar in water bij 37,8ºC en kan deels worden verwijderd uit het lichaam, wat resulteert in gewichtsverlies. Gifstoffen kunnen ook worden verwijderd door de huid met behulp van een lagere, aangename temperatuur,van de infraroodcabine.

Niet alleen afvallen, maar de infrarood sauna heeft ook een ontgiftende werking

Studies hebben aangetoond dat het ontgiftend vermogen van een lange golf infrarood sauna 3 keer groter is dan een gewone traditionele sauna. Bij de analyse van het watergehalte van zweet in een traditionele hete lucht sauna was dat 95-97%. Omgekeerd het watergehalte van zweet in een lange golf infrarood sauna was dat ongeveer 80-85%. De resterende 15-20% bevat giftige stoffen zoals lood, aluminium en fluoride.

Het verminderen van celulitis met een infrarood sauna

Infrarood warmte kan helpen bij de afbraak van cellulitis. Cellulitis bestaat voornamelijk uit vet en water. Een infrarood sauna kan cellulitis verminderen omdat de warmte penetratie van infrarood sauna’s dieper gaat dan die van traditionele sauna's en tot tien keer het niveau van warmte in het weefsels afgeeft. Hierdoor is een infrarood sauna significant effectiever bij het verminderen van cellulitis dan een traditionele sauna.

Top 10 redenen om een infrarood sauna te kopen

  1. Verlicht spier-en gewrichtspijn - ideaal voor artritis en reuma-patiënten. ook uitstekend geschikt voor sporters bij het opwarmen of afkoelen om de spierlengte te verhogen
  2. Gewicht verliezen
  3. Ontgiftings effect - het verbeteren van de gezondheid door het bevrijden van gifstoffen in het lichaam
  4. Cardiovasculaire conditioning - kan hartfalen en hoge bloeddruk verlagen
  5. Verlicht stress –je  blijft dus jonger
  6. Verbeterd immuunsysteem - de weerstand tegen ziekten
  7. Verbetert de huidskleur en elasticiteit
  8. Helpt bij huidproblemen; helpt littekens genezen, helpt bij brandwonden, acne, eczeem, psoriasis
  9. Verminderd cellulitis
  10. Verbetert de mannelijke seksuele functie; er is aangetoond dat Infrarood sauna's de productie van stikstofoxide te verhogen.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's