Een infrarood sauna kopen? Dit is wat u moet weten

Voordelen van infraroodcabines en infrarood sauna's

De infraroodstralers verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een tradionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtpijnen en reumatische aandoeningen. Maar doordat u in een infraroodcabine van SuperSauna ook flink transpireert, reinigt u uw lichaam en verbetert u uw weerstand. Wist u dat u in een infraroodcabine van SuperSauna tot 7 keer méér gifstoffen kwijtraakt? Een sessie in een infraroodcabine van SuperSauna is niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten, tijdens de sessie verbrandt u ook een hoog aantal calorieën. Onderzoek heeft aangetoond dat u tijdens een sessie van 30 minuten tot 600 calorieën verbrandt, terwijl u heerlijk ontspant in de infraroodcabine. Bij (sport) blessures herstellen spieren sneller bij regelmatig gebruik van een infrarood sauna. Daarnaast bevorderd een infraroodcabine de stofwisseling en maakt het de huid elastischer.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst het, de infraroodcabine werkt pijnverlichtend bij reumatische klachten en spier- en gewrichtspijnen

De infrarood warmte van een infraroodcabine van SuperSauna verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Veel mensen met reumatische klachten zoals artrose, fibromyalgie of ziekte van bechterew hebben veel baat bij een infrarood sauna van SuperSauna. Wetenschappelijk onderzoek onder leiding van Dr. F. Oosterveld (lector aan de academie voor Fysiotherapie van de saxion hogeschool) en Reumatoloog professor H. Rasker van het medisch Spectrum Twente tonen aan dat het regelmatig gebruik van de Infraroodcabine een heilzame werking heeft op spier- en gewrichtspijnen en tot een pijnreductie van 40 tot 60 procent kan leiden.

De infraoord sauna is ideaal voor thuis en zeer gemakkelijk in gebruik

De infraroodcabines van SuperSauna zijn er in alle afmetingen en kunnen worden aangesloten op een normaal stopcontact van 220 volt. Het stroomverbruik van een infraroodcabine is afhankelijk van het aantal stralers in de ir-cabine en het wattage van de infrarood stralers. De kosten voor een volledige infraroodsessie van 30 minituten zijn slechts € 0,27. SuperSauna adviseert uw ir-cabine 5 tot 10 minuten op te warmen, alvorens u start met de sessie. Op deze manier heeft de cabine een aangename temperatuur bereikt bij het binnengaan. Tijdens een goede volledige infraroodsessie maakt u 30 minuten gebruik van de infraroodcabine. Na de sessie laat u het lichaam tot rust komen. Wanneer u uitgetranspireerd bent, neemt u een (lauw-) warme douche of bad. De infraroodcabine van SuperSauna hoeft u niet speciaal te behandelen en vergen geen onderhoud. Er wordt aanbevolen om gedurende de infrarood sessie een handdoek neer te leggen, zodat de transpiratie wordt opgevangen.

De kwalitieit van een infrarood sauna of infraroodcabine van SuperSauna

Met een infraroodcabine van SuperSauna koopt u niet zomaar een ir-cabine. Al meer dan 10 jaar staan wij garant voor een perfecte kwaliteit en after sales. Natuurlijk realiseren wij ons ook dat de prijs een belangrijke factor is. Wist u dat alle infraroodcabines van SuperSauna handgemaakt zijn? Al het hout is gesorteerd en in speciale droogovens behandeld zodat het in de toekomst nooit meer kan gaan werken. De infrarood sauna's van SuperSauna zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. De infraroodcabines van SuperSauna zijn voorzien van het TÜV-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de sauna cabines van SuperSauna uitvoerig zijn gecontroleerd op veiligheid, prestatie en kwaliteit. Hierdoor wordt de consument verzekerd van een gekwalificeerde infraroodcabine, welke voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Momenteel krijgt u maar liefs 10 jaar garantie op infrarood stralers in de cabines van SuperSauna.

Infrarood stralers voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen

De gepatenteerde infraroodstralers in de cabines van SuperSauna zijn speciaal ontwikkeld voor spier- en gewrichtspijnen. Onderzoek wijst uit dat verschillende delen van het lichaam baat hebben bij verschillende infraroodstralers. Om die reden maakt SuperSauna gebruik van 3 verschillende soorten infraroodstralers, die in de ir-cabine worden gecombineerd.

SuperSauna maakt gebruik van de INFRAHEAT™ INTENSE stralers voor de rug en benen. INFRAHEAT™ CARBON-stralers worden gebruikt voor de schouders en de nek. INFRAHEAT™ FULL SPECTRUM stralers worden gebruikt voor gedeeltes van het lichaam die plaatselijk extra warmte nodig hebben.

SuperSauna al meer dan 15 jaar

SuperSauna bestaat 15 jaar en dat gaat gevierd worden! In Nederland gestart in 2004 als groothandel in infraroodcabines en medische producten en uitgegroeid tot de marktleider in de Benelux! Doordat SuperSauna van oorspong een sauna groothandel is, koopt u hier de infraroodcabines tot 50% goedkoper dan bij andere winkels! Zo koopt u een infraroodcabine welke bij een concurrent te koop staat voor € 3990,- euro bij SuperSauna voor slechts € 1995,-.! Dat scheelt enorm in de aanschafprijs zonder dat u dat merkt in de kwaliteit of aftersales. SuperSauna levert maar liefst 10 jaar (of levenslange) garantie op de infraroodstralers en heeft een eigen servicedienst welke de cabine bij u thuis komt herstellen. Ondanks de crisis opent SuperSauna binnenkort haar vijfde (eigen) winkel in Roeselare (West-Vlaanderen). Volgens Erik Raymakers zijn mensen door de crisis prijsbewuster geworden en dit heeft er voor gezorgd dat ondanks het slechte economische klimaat SuperSauna enorm is gegroeid. Door de eigen winkels kan SuperSauna beter inspelen op de behoefte van de klant en levert het een veel betere prijs/kwaliteit dan haar concurrenten. Op verschillende onafhankelijke consumenten beoordelingssites wordt SuperSauna als beste beoordeeld.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's