Kan een infrarood sauna helpen bij de ziekte  van Lyme?

Kan een infrarood sauna helpen bij de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die door teken wordt overgedragen die besmet zijn met de Borrelia-bacterie. De ziekte kan een waaier aan symptomen veroorzaken, waaronder spier- en gewrichtspijn, duizeligheid, hoofdpijn, spierzwakte en zelfs depressies. In vele gevallen zijn antibiotica niet volledig effectief. Hierdoor gaan heel wat patiënten op zoek naar alternatieve wijzen om de pijn te verzachten, zoals de infrarood sauna / ir-cabine. De warmte van de infrarood cabine heeft een milderende werking op gewrichten en spieren, waardoor het een aanvulling kan zijn op traditionele behandelingen.

Lyme zorgt ook voor een opeenstapeling van toxische stoffen. Ook hier kan een infraroodcabine een grote positieve werking op hebben. Het is een effectieve manier om afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam.

Toxische stoffen van Borrelia verwijderen met een infraroodcabine

Borrellia gaat toxische stoffen gaan vrijmaken, waardoor ze in het lichaam komen. Vaak werken andere behandelingen niet snel genoeg om meer toxische stoffen kwijt te raken dan dat ze vrijgegeven worden door de bacterie. Daarom is het gebruik van een infrarood cabine één van de meest effectieve manieren om dit te gaan behandelen.

Bij Lyme-patiënten komt vaak ook voor dat de lever en de nieren aangetast zijn. Dit zijn net de organen die voor de uitscheiding van toxische stoffen gaan zorgen. Gevolg is dat afvalstoffen minder goed het lichaam kunnen verlaten. Door het zweten in een infraroodsauna kan hieraan tegemoet gekomen worden.

Het is aangewezen om de tijdsduur binnen de cabine wat op te bouwen, en rustig te beginnen. Voor iemand met Lyme kan een sessie van 10 tot 15 minuten voldoende zijn, zo’n 1 à 2 keer per week (vaker in de infrarood sauna mag ook). We willen namelijk niet dat er té veel toxische stoffen in een keer vrijkomen. Daarom gaat u rustig opbouwen, en voelt zelf wat aan wanneer u het aantal sessies kan verhogen.

Ook is het belangrijk om te weten dat u tijdens een acute fase de infraroodcabine beter even niet gebruikt. Dit komt omdat tijdens deze fase de symptomen kunnen opflakkeren, en hierbij is warmte best even te mijden.

Andere alternatieve behandelmethode tegen Lyme

Het versterken van het immuunsysteem kan met kruiden zoals Cat’s Claw (Samento). Niet in de laatste plaats heeft het immuunsysteem natuurlijk ook baat bij een goede nachtrust, goede voeding, ontspanning -ook in de natuur- en een positieve instelling. Het is goed om de weken of maanden na een verdachte tekenbeet daar aandacht aan te besteden.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's