Tegenwoordig worden combi sauna's steeds populairder

Door de beperkte ruimte in huis kiezen steeds meer mensen voor een combinatie sauna van SuperSauna. Reden hiervoor is dat deze de laatste jaren steeds goedkoper zijn geworden en er een groter aanbod combi sauna’s beschikbaar is. SuperSauna raad het niet aan om infrarood in de traditionele sauna tegelijk te gebruiken. Als u weinig tijd heeft of als u last heeft van spier- en gewrichtspijnen zoals bij reuma, dan maakt u gebruik van de infrarood stralers van de combi sauna. Deze kunt u binnen enkele minuten gebruiken en de totale infrarood sessie neemt slecht 30 minuten in beslag. Wilt u lekker een avond ontspannen dan kunt u gebruik maken van de traditionele gedeelte van de combi sauna bij u thuis.

Voordelen van een combi sauna

Infrarood sauna's en traditionele sauna's hebben beide hun specifieke voordelen en eigenschappen. Zo wordt een infrarood sauna vaak gebruikt na het sporten (spierherstel) of voor het verlichten van spier- en gewrichtspijnen (reumatische klachten). De traditionele sauna wordt juist toegepast om een avond lekker te ontspannen na een stressvolle dag. Met een combi sauna kunt al deze voordelen combineren in één apparaat. Bijkomend voordeel: Als u eerst gebruik maakt van de infrarood sauna zal de opwarmtijd van de traditionele sauna enorm worden ingekort.

Tips voor een combi sauna bij u thuis

Een echte aanrader welke snel, praktisch en waarbij u ook nog bespaard op de energie kosten is de volgende:  Maak bij de combinatie sauna als eerst gebruik van de infrarood functie.

  • Zet de infrarood stralers van de combi sauna aan en wacht 5 minuten
  • Na 5 minuten is de temperatuur gestegen naar een angenaam warme 30 graden
  • Ga voor ongeveeer 30 minuten in de combi sauna zitten met allee nde infrarood stralers aan
  • Hierna zal de temperatuur stijgen naar ongeveer 60-70 graden
  • Zet de infrarood stralers uit en zet de kachel aan
  • Neem ongeveer 15 minuten rust waarna de kachel de sauna verwarmt en u na de rust periode heerlijk kunt ontspannen in de een Finse sauna
  • Neem na 15 minuten een rust periode in acht in combinatie met een koude douch of een koud voetbad

Hierdoor maakt u gebruik van zowel het infrarood als de traditionele sauna en minimaliseert u de opwarmtijd van de Finse sauna. Wist u dat een kwalitatief goede combinatie sauna van SuperSauna al te koop is vanaf € 2495,- (incl. BTW en gratis levering in Nederland en België) en helemaal compleet geleverd met accessoires. 

Hoe kan een combi sauna aangesloten worden op een normaal stopcontact van 230 volt?

De meeste combi sauna’s maken gebruik van een 3,6 kw kachel welke op een normaal stopcontact (230 volt) kan worden aangesloten. Hierdoor hoeft u voor de combinatie sauna’s van SuperSauna geen speciale krachtstoom of 3-fase stroom aan te leggen en dat scheelt natuurlijk weer in de kosten!

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's