Hoe kan een infraroodsauna helpen bij reumatische aandoeningen?

Hoe kan een infraroodsauna helpen bij reumatische aandoeningen?

Steeds meer en meer wordt er gebruik gemaakt van infraroodstralingen door reumatologen en fysiotherapeuten om reumatische aandoeningen te behandelen. In de meeste gevallen van behandeling gaat het om het gebruik van een infraroodsauna. De infraroodstraling in een infraroodsauna die veel patiënten als heilzame werking en spier- en gewrichtspijn verlichtend ervaren, is dezelfde straling als die van de zon maar dan vele malen geconcentreerder op het lichaam. U kunt dit vergelijken met het op vakantie gaan naar een warm land (bijvoorbeeld Spanje of Turkije), wanneer u reuma patiënt bent zult u deze warmte en werking van de zon als aangenaam ervaren en voornamelijk soepelere spieren en gewrichten hebben gedurende de dag. De warmte en het soepel maken van spier- en gewrichtspijnen is de werking die een infraroodsauna ook af geeft op het lichaam. Het is niet alleen de omgevingswarmte in de cabine die het effect geeft, anders had er ook gekozen kunnen worden voor een warm bad of traditionele sauna. Maar juist de infraroodstraling die de diepere werking geeft op huid, spieren en gewrichten geeft het aangename gevoel van het verlichten van spier- en gewrichtspijnen na een infraroodsessie. Klanten met reumatische aandoeningen gebruiken de infraroodsauna in een thuissituatie steeds vaker om deze verlichtende werking te ervaren. De één gebruikt de infraroodsauna in de ochtend om zo een soepelere start van de dag te ervaren. De ander gebruikt de ir-cabine juist na een dag van inspanning om de spieren en gewrichten rust en de heilzame werking te geven. In beide gevallen geeft de infrarood sauna een werking op kort termijn.

Wat is een reumatische aandoening en hoe kan een infraroodsauna daarbij helpen?

De term reuma wordt over het algemeen gebruikt voor de volgende ziektebeelden: reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew en jicht. Voor artsen wordt “reuma” meestal specifiek gebruikt voor reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis is een ontsteking van het slijmvlies in de gewrichten. Regelmatig zijn daar ook de peesscheden en slijmbeurzen bij betrokken. De meeste mensen kunnen met de behandeling van reumatoïde artritis een redelijk normaal leven leiden. Maar met namen in de koude / vochtige periode van het jaar ervaart men veel pijn. Met name in deze periode kan de infraroodsauna uitkomst bieden.

Zijn er onderzoek infraroodsauna bij patiënten met reumatische aandoeningen?

Uit onderzoek met 40 patiënten die te maken hebben met reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew blijkt dat bij regelmatig gebruik van de infraroodsauna een duidelijke vermindering zagen in spier- en gewrichtspijnen. Voornamelijk de stijfheid was minder en het fysieke functioneren van het volledige lichaam was beter dan wanneer er geen gebruik werd gemaakt van de infraroodsauna.

Bij geen van de patiënten werden negatieven effecten waargenomen en ook geen ontstekingen. Het onderzoekt toont aan dat wanneer het lichaam regelmatig (2 – 3 keer per week) wordt blootgesteld aan de werking van infraroodstralingen er een vermindering is van spier- en gewrichtspijnen op een kort termijn.

Het is dus niet zo wanneer u gebruik maakt van een infraroodsauna dat u enkele weken geen last meer hebt van uw spier- en gewrichtspijnen. Juist bij regelmatig gebruik en een sessie van 30 minuten is de werking aantoonbaar bij patiënten met reumatische aandoeningen.

Effect van verschillende golflengtes in infraroodsauna Een infraroodsauna kan verschillende soorten infraroodstraling geven, daarmee dus ook de werking op de huid, spieren en gewrichten. Wanneer een patiënt met een reumatische aandoening gebruikt maakt van een infraroodsauna is juist de combinatie van lange golf, midden golf en korte golf straling bevorderend voor het proces.

Stralers

Lange golf is voornamelijk een oppervlakte straling en behandeld voornamelijk de opperhuid en pakt een groter geheel van het rug oppervlak mee en dan ook voornamelijk de nek en schouders. Midden golf is speciaal ontwikkeld voor spier- en gewrichtspijnen en concentreert zich meer op de ruggenwervel en hetgeen daar omheen. De rug is de beste plaats om de infraroodstraling te ontvangen en gaat zo via de bloedsomloop door het lichaam heen. Korte golf geeft een goede dieptewerking en wordt veelal gebruikt om diepere pijnpunten. Maar het is achterhaald te stellen dat alleen korte golf werkt voor reumatische aandoeningen. Met de lange en middel golf worden namelijk ook heel goede resultaten geboekt. Echter voor bepaalde diepe pijnen kan de korte golf beter zijn.

Zijn er speciale infraroodsaunas gemaakt voor reumatische aandoeningen?

Infraplus Sauna is al jaren gespecialiseerd in verkoop van therapeutische infraroodsaunas welke speciaal zijn ontwikkeld voor spier- en gewrichtspijnen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende infrarood stralers te combineren in één infraroodsauna. Ervaring leert ons namelijk dat schouder pijnen behandeld moeten worden met een andere soort infrarood straler dan bijvoorbeeld rug pijnen. Voor nek en hals geldt dit natuurlijk ook. Infraplus Sauna maakt hierdoor gebruik van niet één of twee, maar maarliefst drie verschillende soorten infrarood stralers. Dat is uniek in Europa en dat is de reden dat we bij SuperSauna gebruik maken van de ir-cabines van Infraplus Sauna

Concluderend

Bij regelmatig gebruik van een infraroodsauna met verschillende golflengte stralingen hebben klanten met een reumatische aandoening een vermindering van spier- en gewrichtspijnen. Het gebruik van een infraroodsauna om spier- en gewrichtspijnen te verminderen geven een kort termijn effect, zodoende dat dit enkele keren per week gebruik van wordt gemaakt. Bij regelmatisch gebruik kunnen er volgens een klinische studie van Prof. Rasker pijnreducties tot wel 70% behaald worden!

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's