Hoe een infraroodcabine kan helpen bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn. Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fibromyalgie

Onze ervaring met mensen welke lijden aan fibromyalgie

SuperSauna is reeds 15 jaar gespecialiseerd in de verkoop van therapeutische infraroodcabines. Wij komen van origine uit de zorgbranche en hebben ons daardoor ook volledig toegelegd op de verkoop van infraroodcabines voor het verlichten van spier- en gewrichtspijnen. We merken duidelijk dat er de laatste jaren een verschuiving gaande is in de medische wereld. In het verleden werd veelal terughoudend gereageerd op het gebruik van infraroodcabines voor het verlichten van pijnen gerelateerd aan fibromyalgie. Tegenwoordig merken wij dat steeds meer mensen doorverwezen worden door medische specialisten naar onze winkels, omdat men merkt dat veel van hun patiënten wel degelijk baat hebben bij een behandeling met infrarood warmte. Hierdoor heeft de infraroodcabine de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

Onderzoeken gedaan naar gebruik infraroodcabine bij fibromyalgie patiënten

De laatste jaren zijn steeds meer onderzoeken gedaan naar het gebruik van infraroodcabines voor het verlichten van pijnen gerelateerd aan reuma, artritis en fibromyalgie. PROF. DR. J.J. RASKER (reumatoloog) verbonden aan Universiteit van Twente in samenwerking met DR. FRITS OOSTERVELD FYSIOTHERAPEUT (hoogleraar Saxion Hogeschool) kwamen al tot de conclusie dat: “De patiënten met reumatoïde artritis gaven na één infraroodcabine sessie van een half uur aan dat de pijn en de stijfheid met zo’n 40 procent was afgenomen. Bij de Bechterew patiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden”, aldus Frits Oosterveld.

Een ander onderzoek uitgevoerd door onderzoeker Dr. Masao Nakamura verbonden aan P & O Medical Clinic in Japan toonde aan, dat personen welke behandeld worden met infrarood verminderd stijf waren en aantoonbaar minder pijn voelde. Ook werden er positieve effecten ontdekt bij personen welke lijden aan reumatische arthritis door Ed Justun F. Lehmann M.D., William and Wilkens.

Werking van therapeutische infraroodcabine en infraroodstralingswarmte

Bij een combinatie van de verschillende infrarood stralers wordt de infraroodwarmte beter opgenomen door het lichaam in vergelijking met reguliere infraroodstralers. 

Bij therapeutische infraroodcabines is niet alleen de achterwand is voorzien van infraroodstralers, maar ook de zijwanden van de cabine moeten voor een goede werking voorzien zijn van infraroodstralers. In de zijwanden bevinden zich meestal de carbonstralers. Door de speciale vorm zijn deze stralers bijzonder geschikt voor behandeling van schouder- en nekpijnen. Ideaal voor mensen die lijden aan fibromyalgie.

Daarnaast is het in de meeste infraroodcabine mogelijk om korte golf infrarood stralers te combineren met lange golf, deze combinatie zorgt namelijk voor een betere opname van het infrarood in het lichaam. Dit is belangrijk bij mensen die lijden aan fibromyalgie.

Andere bijkomende voordelen van een infrarood sauna

Transpireren is een gezonde manier om te ontgiften. Tijdens dit proces worden schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderd. Regelmatig gebruik van de infraroodcabine heeft daarom een reinigende werking op het lichaam. Bij regelmatig innamen van medicijnen is het belangrijk dat het lichaam deze stoffen ook goed kan verwijderen, een infrarood sauna kan hier in bijdragen.

Ook kan gebruik van de infraroodcabine een gunstig effect hebben op mensen met huidaandoeningen als psoriasis, eczeem, striae en acné. Een goede doorbloeding helpt de natuurlijke balans van de huid te herstellen. Wist u dat de bloedcirculatie wordt geactiveerd door het gebruik van een infrarood cabine? Terwijl u lekker ontspant gaat het lichaam afkoelen, waardoor het hartritme wordt gestimuleerd en de stofwisselingssnelheid toeneemt. Onderzoek toont aan dat tijdens een sessie van 30 minuten tot 600 calorieën worden verbrand. Regelmatig gebruik van de infraroodcabine versterkt het immuunsysteem. Ook kan een sessie helpen bij een beginnende verkoudheid. Spieren herstellen sneller door de ontspannende warmte en de toevoer van zuurstof in het bloed wordt verbeterd.

Hoe gebruik ik een infraroodcabine bij fibromyalgie

Geadviseerd wordt om een sessie te volgen van 30 minuten als men lijdt aan fibromyalgie. Daarnaast is het raadzaam om een therapeutische infraroodcabine te gebruiken welke is uitgevoerd met infrarood stralers in de achterwand en infrarood plaat/carbon stralers aan de zijkant. Eventueel kan de infraroodcabine worden uitgevoerd met korte golf infrarood in de vorm van een full spectrum straler voor een extra intense dieptewerking. Voordat men in de cabine gaat zitten is het raadzaam om deze voor ongeveer 5 minuten te laten voorverwarmen.

Prijzen aanbiedingen infraroodcabines

Infraroodcabines zijn de laatste jaren flink in prijs gezakt en betaalbaar geworden. U koopt tegenwoordig al een goede therapeutische infraroodcabine voor rond de €1500,- euro incl. BTW en thuis geleverd.

Concluderend

Een infraroodcabine is geen wonder middel, maar heeft bij een grote groep mensen welke lijden aan een bepaalde vorm van fibromyalgie zeer positieve effecten voor zowel de korte als langere termijn. Onderzoek toont aan dat pijn en stijfheid in veel gevallen minder wordt als men regelmatig gebruik maakt van de infraroodcabine. Maar een infraroodcabine kan ook verlichtend werken bij de meeste reumatische aandoeningen zoals artritis, bechterew of artrose. Voor meer informatie adviseren wij u eerst u behandeld arts te raadplegen, hij of zij kent uw situatie het beste.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's