Infrarood sauna kopen, maar waar moet ik op letten?

Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten? Een aantal zaken zijn zeer belangrijk bij de aanschaf van een infrarood sauna. De infrarood stralers zijn de motor van de cabine een zeer belangrijk onderdeel. Maar ook de houtsoort en model keuze spelen een belangrijke rol bij de aanschaf. Maar het bedrijf waar de cabine aanschaf de plaats waar u hem naar zet zijn van belang.

Verschillende houtsoorten voor de cabine

Er zijn verschillende houtsoorten waar een infrarood sauna van gemaakt kan worden. De Canadese Red Cedar is absoluut kwalitatief de beste. Deze houtsoort heeft namelijk een aantal voordelen, o.a. dat dit hout van nature schimmel en bacterie dodend is. Hierdoor kunnen zich geen bacteriën in de infrarood sauna nestelen. Ook heeft het Canadese Red Cedar een heerlijke aromatisch geur en is deze houtsoort geschikt voor plaatsen in een vochtige ruimte zoals een badkamer, kelder of tuinhouis. Helaas is deze houtsoort wel duurder als de meeste andere houtsoorten zoals Hemlock, white ceder of vuren hout. Dit komt omdat deze houtsoort eigenlijk alleen in Noord Amerika voorkomt.

Een goed alternatief bestand voor het Canadese Red Cedar, namelijk White cedar ofwel hemlock genaamd. Deze houtsoort heeft niet de schimmel en bacterie dodende werking. Maar is verder een prima houtsoort voor infraroodcabines en een stuk goedkoper. Eventueel kun u bij deze houtsoort een extra sauna kussen aanschaffen zodat er nooit transpiratie vocht in de zitbank van de cabine kan trekken. Klik hier voor meer info over onderhoud…

Infrarood stralers het allerbelangrijkste voor de werking van de infrarood sauna

Bij de koop van een infrarood sauna vindt ik zelf de infrarood stralers het belangrijkste om rekening mee te houden. Er zijn verschillende soortenstraler op de markt en er is niet eenduidig te zeggen dat een bepaald type infrarood stralers de beste zijn. Het is afhankelijk van de reden waarvoor u de cabine aanschaft. Tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om verschillende soorten infrarood stralers te combineren in één cabine. Zo kunt u kortegolf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C) samen combineren in één infrarood sauna. Daarnaast kunnen we bij SuperSauna ook plaatstralers (speciaal voor behandeling schouders en rug) en buis stralers combineren. Klik hier voor meer info over de verschillende soorten infrarood stralers.

Informatie over het kopen en prijzen van een infraroodcabine / infrarood sauna

Er zijn enorme prijsverschillen tussen de verschillende infrarood sauna’s, bij bouwmarkt en webshops zijn ze vaak al te vinden tussen de 600 en 1000 euro. Daarnaast zijn er ook merken zoals Armstark, Sunlighten en Health mate welke pas beginnen bij 2500 euro en hoger. Wat belangrijk is om rekening mee te houden bij de aanschaf, is dat een ir-cabine een product is wat een lange tijd gaat gebruiken. Hierdoor is niet alleen de aanschafprijs belangrijk maar ook de kosten van eventuele infrarood stralers die vervangen dient te worden buiten de garantie periode. Wat is de levenduur van de stralers? Bij SuperSauna maken we gebruik van Infraheat straler met meer dan 20.000 branduren en 10 jaar garantie. Een goedkope cabine kan dus uiteindelijk toch een dure cabine worden als de stralers het na een paar jaar begeven en er nieuwe gekocht moeten worden omdat deze niet meer onder garantie valt. Bij de durende merken betaald u net als bij dure auto's ook een gedeelte voor de merknaam en alle promotie en reclame erom heen. Hierdoor denken ik dat SuperSauna een goede midden weg is met een betaalbaar product voor een uitstekende kwaliteit.

Iedere bedrijf heeft goede garantie en service voorwaarden, tot u er echt een beroep op moet doen

Een cabine is een investering in uw gezondheid en bedoel om jaren plezier van te hebben. Mocht de infrarood sauna om wat voor reden dan ook kapot gaan, dan is het zeer belangrijk dat het bedrijf waar u de cabine gekocht heeft hem ook kan maken. U kunt de infrarood cabine niet zo gemakkelijk mee terug nemen naar de winkel of website. Het is dus van belang dat het bedrijf een eigen servicedienst heeft welke bij u de storing kan komen verhelpen. Wie gaat het immers anders doen? Dit is het probleem van de meeste internet winkels, deze webshops versturen het product met pakketbedrijven zoals Post.nl, DHL of UPS. Prima als u een samsung telefoon koopt, want als deze kapot gaat stuurt u gsm gewoon direct terug naar Samsung (waarna u meestal ook lang moet wachten). Voor een infrarood sauna natuurlijk anders, iemand moet bij u thuis komen om de reparatie uit te voeren. En wat gaat men er dan voor vragen? Internet maakt alles transparant, google voordat een u een aankoop doet op de naam van het bedrijf om meer over dat bedrijf te weten te komen. Dit is een grote uitkomst met het huidige internet

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's